WK 2023: Tadej Pogacar krijgt opvallende boete van de jury
foto: Cor Vos
maandag 7 augustus 2023 om 17:47

WK 2023: Tadej Pogacar krijgt opvallende boete van de jury

Tadej Pogacar heeft een boete van 500 Zwitserse frank gekregen van de jury op het WK in Glasgow. De Sloveen zou niet door de mixed zone zijn gereden. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Moet gezegd: Pogacar krijgt de boete voor het overslaan van de mixed voorafgaand aan de wegrit. Na de finish kon de Sloveen zijn rondje door de mixed zone ook niet afmaken, omdat hij onwel wordt. De coureur van UAE Team Emirates werd daar logischerwijs niet voor bestraft.

Pogacar eindigde in de wegrit overigens als derde, achter Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Vrijdag start hij ook nog op de tijdrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.