WK veldrijden: beloftenwedstrijden gaan door, juniorenkoersen geschrapt

vrijdag 15 januari 2021 om 09:17
WK veldrijden: beloftenwedstrijden gaan door, juniorenkoersen geschrapt

Ryan Kamp is de regerend wereldkampioen bij de beloftenmannen -foto: Cor Vos

De junioren zullen dit jaar niet in actie komen tijdens het WK veldrijden in Oostende. De UCI is vanwege de huidige coronamaatregelen in België genoodzaakt om de wedstrijden voor junioren te schrappen. Voor de beloften is er wel goed nieuws: de U23-wedstrijden gaan gewoon door.

Voor de junioren in het veldrijden is het een seizoen om snel te vergeten, aangezien de meeste crossen zijn afgelast in verband met het coronavirus. Zo ging er eerder al een streep door de wereldbekermanches en de meeste organisatoren kiezen in coronatijd voor een beperkt veldritprogramma, met vaak alleen wedstrijden voor eliterenners.

De UCI hoopte wel dat de junioren later deze maand konden meedoen aan het WK in Oostende (30-31 januari). Het zag er ruim twee weken voor het WK wel goed uit, maar inmiddels is de internationale wielerunie tot de conclusie gekomen dat het onmogelijk is om ook nog twee juniorenwedstrijden (voor jongens en meisjes) te organiseren.

Vorig jaar gingen de titels bij de junioren in het Zwitserse Dübendorf naar Shirin van Anrooij en Thibau Nys. Voor de U23-renners is er dus wel goed nieuws, aangezien de UCI heeft besloten om de beloftenwedstrijden wel degelijk op te nemen in het wedstrijdprogramma.

Programma WK veldrijden in flag-be Oostende (30-31 januari)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.