WK Yorkshire over geplande route dankzij tijdelijke brug
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
maandag 12 augustus 2019 om 15:11

WK Yorkshire over geplande route dankzij tijdelijke brug

Voor de WK-wegwedstrijd voor elitemannen hoeft geen alternatieve route te worden gezocht, nadat noodweer een deel van het parcours had vernield. Daarbij was vlak voor de klim naar Grinton Moor een brug volledig weggeslagen. Een tijdelijke oeververbinding biedt nu uitkomst.

Eind juli zorgde noodweer voor flinke problemen in het Britse Yorkshire, waar over zes weken het WK wielrennen wordt gehouden. Zware regenbuien veroorzaakten overstromingen en enkele bruggen en wegen liepen schade op. Sommige werden onbegaanbaar door de overlast.

Ook het beoogde WK-parcours ging gebukt onder de hevige weersomstandigheden. Vlak voor de klim naar Grinton Moor, in de wegwedstrijd voor elitemannen gelegen na 120 kilometer koers, was een stenen brug volledig weggeslagen door modderstromen. Normaal gesproken passeerden de renners het bruggetje, maar al snel werd duidelijk dat dit in de huidige staat onmogelijk was.

Tijdelijke oeververbinding
Regionale autoriteiten laat nu weten dat begonnen is aan de aanleg van een wegomleiding, die parallel loopt aan de beschadigde brug. Deze oeververbinding vervangt de stenen brug, totdat deze is hersteld, en moet eind augustus operationeel zijn – ruim op tijd voor het peloton hier op zondag 29 september passeert.

“We staan hier aan de oever, iets meer dan een week na de overstromingen”, vertelt Richard Flinton van de North Yorkshire County Council in een video, die tijdens de werkzaamheden was opgenomen. “We werken aan een bypass en plaatsen een tijdelijke constructie, die goed genoeg is om het lokale verkeer, en later het WK wielrennen, aan te kunnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.