WNT-Rotor niet in tijdrit Vårgårda na trainingsongeval

WNT-Rotor niet in tijdrit Vårgårda na trainingsongeval

foto: Cor Vos

WNT-Rotor moet zich noodgedwongen terugtrekken voor de Vårgårda WestSweden ploegentijdrit vandaag. Tijdens een trainingsronde kwamen de rensters van de vrouwenploeg ten val, nadat een automobilist geen voorrang verleende. Het materiaal is daardoor te beschadigd om mee te doen.

Gisterochtend ging het mis voor de rensters van WNT-Rotor, terwijl zij een trainingsronde maakten in aanloop naar de Vårgårda WestSweden ploegentijdrit. Een auto verleende hen geen voorrang, waardoor de rensters zwaar ten val kwamen. De gevallen rensters leken allemaal in orde, maar hun materiaal was flink beschadigd. Op foto’s die de ploeg op haar social media plaatste, was schade aan frame en wielen goed zichtbaar.

Door de schade aan de fietsen is het voor de ploeg onmogelijk om deel te nemen aan deze koers, die meetelt voor de WorldTour. Daardoor blijven de Nederlandse vrouwen Claudia Koster en Janneke Ensing aan de kant vandaag. Behalve Koster en Ensing, stonden ook Lisa Brennauer, Sarah Rijkes, Lea Lin Teutenberg en Franziska Brausse op de startlijst namens de onfortuinlijke ploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.