Woensdag 2de GP Oetingen voor vrouwen: “Willen snel naar 1.Pro-statuut”
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 8 maart 2022 om 12:49

Woensdag 2de GP Oetingen voor vrouwen: “Willen snel naar 1.Pro-statuut”

Vorig jaar won Elisa Balsamo de eerste editie van de GP Oetingen, voor Jolien D’hoore en Marianne Vos. Een droompodium. Dit jaar promoveert de wedstrijd van het 1.2-statuut naar een 1.1-label op de UCI-kalender. En als het van de organisatoren afhangt, willen ze heel snel nog een stap hogerop.

De organiserende wielerclub Gooik Sportief liet het voorbije jaar niets aan het toeval over om de GP Oetingen voor vrouwen op de kaart te zetten. Onder leiding van voorzitter Danny Schets werd Steven Christiaens aangesteld als wedstrijdcoördinator, eind 2021 volgde de aankondiging dat Ine Beyen werd aangetrokken als koersdirecteur.

En ondanks dat bescheiden 1.2-statuut ter gelegenheid van de eerste editie zorgden Christiaens en co. ook voor een aantrekkelijk deelnemersveld. Dat zagen we na afloop op het podium met de latere wereldkampioene Elisa Balsamo als winnares, voor de afscheidnemende Jolien D’hoore en meervoudig wereldkampioene Marianne Vos.

Dit jaar wordt zo’n droompodium iets moeilijker. “Zaterdag staat in Nederland de Ronde van Drenthe op de kalender en dat is een WorldTour-wedstrijd”, zegt Christiaens. “Dat maakt het voor ons niet gemakkelijk. Maar we mogen toch weer rekenen op een mooi deelnemersveld met onder meer vijf WorldTeams aan de start. Ook qua toppers hoor je ons niet klagen. Denk maar aan Lorena Wiebes (Team DSM), Suzanne Andersen (UNO-X) of het Italiaanse duo Chiara ConsonniSilvia Persico (Valcar – Travel & Service).”

Vorig jaar eindigde de GP Oetingen met een massasprint – foto: Cor Vos © 2021

In Oetingen hopen ze overigens volgend jaar opnieuw een extra stap hogerop te zetten. “We mikken vol op een 1.Pro-statuut”, zegt Christiaens. “Dat geeft onze wedstrijd – het jonge zusje van de Gooikse Pijl voor mannen – sowieso nog wat extra aanzien en dat zorgt er dan weer voor dat we nog iets makkelijker grote namen aan de start krijgen.” En wat die uitstraling betreft, zetten ze ook morgen al een stap in de goede richting: de wedstrijd is voor het eerst live te volgen via Proximus Pickx.

De 2de editie van de GP Oetingen start woensdag om 13u in de Kloosterstraat in Oetingen. Er zijn 9 doortochten aan de finish voorzien. De aankomst – na 130 kilometer – is voorzien rond 16u30. De voorlopige deelnemerslijst vindt u hier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.