Wolff stapt na WK Baanwielrennen op als sprintcoach
Wolff in de spreidstand, als meest rechter vasthouder - foto: Sirotti
maandag 13 maart 2017 om 16:15

Wolff stapt na WK Baanwielrennen op als sprintcoach

René Wolff staat in april voor het laatst op de baan als bondscoach van de Nederlandse sprinters. De Duitser had in november zijn contract nog met vier jaar verlengd, maar nog geen zes maanden later nemen de KNWU en de succescoach afscheid van elkaar. Dat hebben beide partijen in onderling overleg besloten.

Wolff nam beslissing
De KNWU laat bij monde van voorzitter Vincent Luyendijk aan het Algemeen Dagblad weten de beslissing van Wolff te betreuren. “We hadden René graag langer aan ons gebonden, maar we respecteren zijn beslissing. We gaan op zoek naar een andere coach die de sprinters naar Tokio (Olympische Spelen 2020, red.) kan leiden.” Wolff zelf doet zijn verhaal pas na het WK van aankomende maand in Hongkong zijn verhaal. “Het baanwielrennen krijgt niet altijd evenveel aandacht in de media. In de weken naar aanloop van het WK moet het gaan om de prestaties van de renners, niet om mij.”

Grillige laatste maanden
Het laatste half jaar ontstonden er barstjes in de goede samenwerking tussen Wolff en de KNWU. De Duitser baalde ervan dat het zo lang duurde voordat hij een nieuw contract kreeg. Onder andere Jeffrey Hoogland uitte daarover kritiek op de KNWU. ““Als René weggaat, kun je ons bij elkaar rapen en weggooien. Dat zegt genoeg”, zei Hoogland. Wat het vertrek van Wolff op dit moment voor de baanrenners betekent, is niet bekend. Wolffs grootste succes was het olympisch goud voor Elis Ligtlee op de Keirin in Rio de Janeiro.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2017 16:25
Verrassend, mede omdat hij nog voor zo lang zijn contract verlengd had. Ik neem aan dat de selectie hier al iets van wist?
13 maart 2017 16:48
Mooi afkoopsommetje gekregen zeker. Vreemde situatie hoor. Zal zeker meer achter zitten.
13 maart 2017 17:12
@chaba
Ik neem aan dat als hij er zelf de stekker uittrekt en de bond zegt dit te betreuren, hij niet op een afkoopsom hoeft te rekenen. Mocht dat wel zo zijn dan zeg ik vandaag nog mijn contract op bij mijn huidige werkgever.
13 maart 2017 17:26
ik denk dat dit gewoon het praatje voor de bune is. Iemand 'stapt' op door de druk van de organisatie, krijgt wat mee en Voila. We gaan het wel nog wel horen na het WK.
13 maart 2017 17:28
Haha @ Secondant. Lijkt mij inderdaad geen gevalletje afkoopsom. Wel jammer en vreemd. Benieuwd naar de reden.
13 maart 2017 18:53
Ongetwijfeld mooi aanbod van een andere bond. Gezien het gedrag van de KNWU heeft hij groot gelijk.
14 maart 2017 11:31
Dit is wel een klap voor het baanwielrennen. In hoeverre het puur Wolff zijn verdienste is is natuurlijk lastig te bepalen (i.i.g. voor mij), maar het valt niet te ontkennen dat sinds hij het roer heeft overgenomen het gehele niveau van de sprintploeg behoorlijk is gestegen en daarbij hoor je van de renners zelf ook alleen maar positieve geluiden over hem.

Ik hoop niet dat het niveau nu weer instort. Ik krijg echter niet het idee dat de bond nu op zoek gaat naar een gelijkwaardige vervanger.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.