Woods behoudt leiderstrui: “Maar het was flink stressen”
foto: Cor Vos
vrijdag 1 februari 2019 om 10:16

Woods behoudt leiderstrui: “Maar het was flink stressen”

Michael Woods staat nog altijd aan de leiding in de Herald Sun Tour. De Canadees van EF Education First wist veilig aan te komen in finishplaats Warragul. “Toch was het een stressvolle dag”, zo liet hij na afloop weten. Woods heeft vier seconden voorsprong op zijn grote rivaal Richie Porte.

Al vroeg in de derde etappe vielen er meerdere valpartijen te noteren, waardoor het peloton in meerdere stukken brak. “We waren zelf bijna het slachtoffer, maar de ploeg heeft echt geweldig gereden. We hebben vooral slim gekoerst. Hierdoor bleef ik kalm”, aldus Woods.

Het peloton liet na veertig kilometer negen renners gaan, die uiteindelijk om de zege mochten strijden. “We controleerden als ploeg de koers, en wisten de achterstand te beperken tot ongeveer vier minuten. Daarna nam Mitchelton-Scott over, maar zij slaagden er niet in om het gat te dichten.”

Energie sparen voor sleuteletappe 
“Dat laatste was in ons voordeel, aangezien we hierdoor een relatief rustige finale kenden. Ik kon zodoende wat energie sparen voor morgen.” En energie zal de 32-jarige Woods zaterdag nodig hebben, aangezien de vierde etappe finisht bergop. De slotklim naar Arthurs Seat is 3,5 kilometer lang, aan een gemiddelde stijgingsgraad van 7,5%.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.