Woordgrap Thomas De Gendt valt niet goed bij Attila Valter: “Dit vind ik niet leuk”
foto's: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 19:45

Woordgrap Thomas De Gendt valt niet goed bij Attila Valter: “Dit vind ik niet leuk”

Attila Valter heeft Thomas De Gendt aangesproken op een grap die de Belg over hem maakte op sociale media. De coureur van Lotto Dstny keek woensdag naar de Giro d’Italia en zag Valter vallen. Daarbij maakte hij de woordgrap ‘Wie valter’, maar daar kon de Hongaarse kampioen van Visma | Lease a Bike niet om lachen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eerst reageerde Valter met een vragende smiley op het X-bericht (voorheen Twitter) van De Gendt. “Het gaat om een grap met jouw naam. Je Nederlandse ploeggenoten zullen het wel uitleggen”, reageerde de ervaren Vlaming daarop. Echt grappig vond Valter het echter niet. Hij reageerde kort en krachtig: “Ze hebben het uitgelegd. Ik vind het niet leuk.”

Thomas De Gendt besloot daarop niet om zijn bericht te verwijderen na de reactie van Valter. “Het is een verschil van smaak, maak je geen zorgen”, zo gaf hij aan.

Over de schade bij Valter, die zondag in de tweede rit ook al betrokken was bij een valpartij, heeft Visma | Lease a Bike nog niets laten weten. De Hongaar kwam in Lucca uiteindelijk meer dan tien minuten na het peloton over de finish, waardoor hij weggezakt is naar de 61ste plaats in het algemeen klassement van de Giro d’Italia.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.