Wordt Viviani de nieuwe sprinttroef van Cofidis?

Door , maandag 17 juni 2019 om 07:00
Wordt Viviani de nieuwe sprinttroef van Cofidis?

©Cor Vos

Is Elia Viviani op weg naar Team Cofidis? Vorige week meldden we al dat het Franse team interesse had in Philippe Gilbert, maar dat Vasseurs grootste prioriteit bij een andere topper lag. Dat blijkt nu de regerende Italiaanse kampioen te zijn.

In deze periode van het seizoen verspreiden de transfergeruchten zich als lopende vuurtjes. Zo meldden we onlangs de interesse van Cofidis voor Philippe Gilbert, al hoorde daar een belangrijke ‘maar’ bij. Teammanager Cédric Vasseur had een nóg grotere prioriteit dan de regerende Parijs-Roubaixwinnaar. Dat blijkt nu om Elia Viviani te gaan.

De sprinter van Deceuninck-Quick-Step is sinds begin 2018 aan de slag bij Patrick Lefevere en was vorig jaar goed voor achttien overwinningen. Dit jaar blijft de de 30-jarige Italiaan voorlopig steken op vier. Bij Cofidis zou Viviani Nacer Bouhanni vervangen. Bouhanni kost Cofidis om en bij het anderhalf miljoen euro per jaar, maar kwam in 2019 nog niet aan winnen toe.

Mas op weg naar Movistar
Nog minder leuk nieuws voor Deceuninck-Quick-Step: Movistar heeft volgens onze bronnen een contract voor drie jaar klaar liggen voor klassementsrenner Enric Mas. De Spanjaard eindigde vorig jaar (op 23-jarige leeftijd) tweede in de Vuelta en wordt door onder meer zijn landgenoot Contador een fraaie toekomst toegedicht.

DQS-manager Patrick Lefevere gaf eerder al aan dat hij zowel met Mas, Viviani, Stybar (in de belangstelling van CCC) als Gilbert verder wil, maar “niet ten koste van alles. De bedragen moeten redelijk blijven.” Voorlopig verlengde de West-Vlaamse manager nog maar één van zijn kopstukken: Julian Alaphilippe.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.