WorldTour-koersen Tour of Guangxi en Tour of Chongming Island afgelast
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 10 augustus 2020 om 11:57

WorldTour-koersen Tour of Guangxi en Tour of Chongming Island afgelast

De Tour of Guangxi voor mannen en vrouwen en Tour of Chongming Island (vrouwen) worden dit jaar niet verreden. Deze wedstrijden stonden al op de wip sinds de Chinese overheid besloot een streep te zetten door de meeste sportevenementen in 2020.

De UCI heeft de wedstrijden nu geschrapt van haar internationale kalender. De Tour of Chongming Island (onderdeel van de Women’s WorldTour) stond oorspronkelijk op de planning voor 7-9 mei, maar werd door het coronavirus al uitgesteld naar 23-25 oktober. Maar ook die data bleken niet haalbaar. Daardoor krijgt Lorena Wiebes dit jaar geen opvolgster als winnares van de driedaagse etappewedstrijd.

En ook de Tour of Guangxi, zowel voor de mannen als voor de vrouwen eveneens een WorldTour-koers, werd van de kalender gehaald. De meerdaagse mannenwedstrijd, vorig jaar gewonnen door Enric Mas, stond voor 5-10 november gepland. De wedstrijd voor vrouwen, waarin Chloe Hosking een jaar geleden Alison Jackson en Marianne Vos versloeg, zou tegelijk op de slotdag worden gehouden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.