WorldTour-ranking, Vuelta La Rioja, Devenyns, Tour de l’Avenir, Ryan Kamp
maandag 26 februari 2018 om 20:00

WorldTour-ranking, Vuelta La Rioja, Devenyns, Tour de l’Avenir, Ryan Kamp

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de nieuwe WorldTour-ranking, Tour de l’Avenir, Dries Devenyns, Ryan Kamp.

Impey blijft WorldTour-ranking aanvoeren, Quick-Step Floors nu beste ploeg

Na Omloop Het Nieuwsblad is er weer een nieuwe ranking voor de UCI WorldTour opgemaakt. Daryl Impey blijft aan kop van het klassement. Winnaar Michael Valgren ontving 300 punten voor zijn zege in de Vlaamse openingsklassieker en is daardoor terug te vinden op een negende plaats. Bij de ploegenranking neemt Quick-Step Floors de koppositie over van Mitchelton-Scott. LottoNL-Jumbo zakt van een elfde naar de twaalfde plaats. In de landenranking gaat Italië aan de leiding. Zij nemen de koppositie over van België. Nederland staat op een vijfde plaats.

Individuele ranking UCI WorldTour
Teamranking UCI WorldTour
Landenranking UCI


Openingsweekend Dries Devenyns verpest door contactlens

Dries Devenyns had zich het openingsweekend vast anders voorgesteld. Hij haalde in de Omloop Het Nieuwsblad de finish niet en in Kuurne-Brussel-Kuurne kwam hij niet verder dan een 68e plaats. Tegenover Het Nieuwsblad stelt Devenyns dat een uitgevallen contactlens zowel zaterdag als zondag de oorzaak is van zijn teleurstellende weekend. “Door de ijzige wind begonnen mijn ogen te tranen en opeens viel die lens uit”, zegt de Belg over het incident. “Omdat mijn zicht zonder die contactlenzen echt niet goed is, was dat niet handig voor het vervolg van mijn wedstrijd”, aldus de Quick-Step Floors-renner. De Belg was zijn seizoen juist erg sterk gestart met goede resultaten in de Tour Down Under en de Tour of Oman.


Vuelta Ciclista a la Rioja afgeblazen

De Vuelta Ciclista a la Rioja (1.1) zal dit jaar niet verreden worden. Het organisatiecomité heeft vandaag via Twitter laten weten dat de wedstrijd om financiële redenen geen doorgang zal vinden. Vorig jaar was het nog de Australiër Rory Sutherland die in Logroño als eerste de finish wist te passeren.


Nationale selectie van Rwanda debuteert in Tour de l’Avenir

De Tour de l’Avenir verwelkomt de nationale selectie van Rwanda in de editie van dit jaar. Het team zal aangevoerd worden door Joseph Areruya. De 22-jarige Rwandees won dit jaar al La Tropicale Amissa Bongo en de beloftenkoers Tour de l’Espoir. Met Team Rwanda werd ook het teamklassement in de Tour de l’Espoir gewonnen. Hiermee werd een startplaats in de Tour de l’Avenir werd afgedwongen. De grootste koers voor beloften vind dit jaar plaats van 17 tot en met 26 augustus.


Ryan Kamp tekent voor Marlux-Bingoal

Nederlands juniorenkampioen veldrijden Ryan Kamp heeft een contract getekend bij Marlux-Bingoal. Hij zal per 1 september onder contract staan bij de formatie van Gianni Meersman, maar de nummer drie van het wereldkampioenschap voor junioren zal pas vanaf 2019 ook echt uitkomen voor de Belgische formatie. Daarvoor zal hij zijn wedstrijden afwerken voor de opleidingsploeg, Callant-Doltcini. Marlux-Bingoal stelt tegenover de komst van Kamp ook nog het vertrek van twee andere renners. Beloften Jarne Driesen en Gianni Siebens zullen vertrekken.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
26 februari 2018 20:16
Kamp dus samen met Pim Ronhaar?
26 februari 2018 20:26
Eerste keer dat Devenyns in koud weer met lenzen rijdt ? Onprofessioneel.
26 februari 2018 20:27
Areruya is dit seizoen echt ijzersterk begonnen. Ik ben benieuwd hoe die het gaat doen als hij dit jaar in Europa gaat koersen.
26 februari 2018 21:00
Die UCI rankings hebben afgelopen weekend duidelijk nog niet verwerkt :P
26 februari 2018 21:11
Echt wel :P
26 februari 2018 21:55
Kuurne mist nog ;-)
26 februari 2018 21:58
Kuurne is geen WT ;-)
27 februari 2018 07:41
Dat is dus het probleem, Groenewegen wint veel maar geen WT wedstrijden.
27 februari 2018 08:50
@chasse
Hoeveel 24 jarigen in het peloton winnen meer WT wedstrijden dan Groenewegen (3)?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.