WorldTour-renners Bissegger en Schmid met Zwitserse baanploeg naar Spelen

woensdag 12 mei 2021 om 15:50
WorldTour-renners Bissegger en Schmid met Zwitserse baanploeg naar Spelen

Bissegger droeg een dag het geel in Parijs-Nice - foto: Cor Vos

Stefan Bissegger van EF Education-Nippo en Mauro Schmid (Qhubeka ASSOS) maken deel uit van de Zwitserse baanploeg voor de Olympische Spelen van Tokio.

Bissegger (22) is pas aan zijn eerste volledige profseizoen bezig, maar maakte al veel indruk. Zo moest hij in de tijdrit van de UAE Tour alleen wereldkampioen Filippo Ganna voor zich dulden en was hij in Parijs-Nice het snelst in de rit tegen het uurwerk. Ook in de Ronde van Romandië deed hij met een vijfde plaats in de proloog en tweede stek in de afsluitende tijdrit van zich spreken. De 21-jarige Schmid rijdt momenteel de Giro d’Italia.

In totaal telt de Zwitserse baanploeg zes renners. Behalve Bissegger en Schmid zijn ook Robin Froidevaux, Théry Schir en Cyrille Thièry van het continentale Swiss Racing Academy en Valère Thiébaud geselecteerd. Doordat de Zwitsers zich op de ranking van de ploegenachtervolging bij de beste acht landen plaatsten, verzekerden ze zich ook van startbewijzen voor de Madison en het omnium. Welke renners op deze nummers uitkomen, wordt later bepaald.

Selectie flag-ch Zwitserland voor de olympische baanwedstrijden 2021
flag-ch Stefan Bissegger
flag-ch Robin Froidevaux
flag-ch Mauro Schmid
flag-ch Théry Schir
flag-ch Valère Thiébaud
flag-chh Cyrille Thièry

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone