Worst en Brand terug in WB-selectie voor Gavere, Van Empel nog vraagteken
foto: Cor Vos
maandag 19 december 2022 om 11:13

Worst en Brand terug in WB-selectie voor Gavere, Van Empel nog vraagteken

Annemarie Worst en Lucinda Brand zijn opgenomen in de wereldbekerselectie voor Gavere op 26 december. Beide rensters lagen er de afgelopen weken uit door een blessure of ziekte.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Worst viel anderhalve maand geleden op het EK in Namen uit met rugklachten en reed daarna geen veldrit meer. Brand reed in Boom voor het laatst een cross. De 33-jarige Nederlandse kampte met een verkoudheid en met een ontsteking aan haar hand.

Brand en Worst keren een aantal dagen voor Gavere weer terug in koers; beiden staan op de startlijst voor de Zilvermeercross in Mol.

Extra rust Van Empel
Ook Fem van Empel staat op de lijst voor Gavere, al is er nog geen definitieve knoop doorgehakt. Van Empel kampt nog met naweeën van haar val in Val di Sole afgelopen weekend, vertelt bondscoach Gerben de Knegt. “Van Empel neemt na haar val in Val di Sole wat extra rust, maar we hebben goede hoop dat ze er in Gavere weer bij kan zijn. Een definitieve beslissing daarover valt later deze week.’

flag-nl Nederlandse selectie voor WB Gavere (26/12), vrouwen
flag-nl Fem van Empel
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Denise Betsema
flag-nl Puck Pieterse
flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
flag-nl Shirin van Anrooij
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Aniek van Alphen
flag-nl Yara Kastelijn
flag-nl Mirre Knaven
flag-nl Larissa Hartog
flag-nl Iris Offerein

Van der Poel in selectie
Bij de mannen zit Mathieu van der Poel zoals verwacht in de selectie. De Nederlander kwam in Val di Sole pas als achtste binnen. Grote afwezige is Ryan Kamp, die andere wedstrijden in deze periode de voorkeur geeft.

flag-nl Nederlandse selectie voor WB Gavere (26/12), mannen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Pim Ronhaar
flag-nl Corne van Kessel
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-nl Danny van Lierop
flag-nl David Haverdings
flag-nl Bailey Groenendaal

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.