Worst wint Superprestige Zonhoven, Cant zesde

zondag 8 december 2019 om 14:27
Worst wint Superprestige Zonhoven, Cant zesde

foto: Cor Vos

Annemarie Worst heeft de Superprestige in Zonhoven op haar naam geschreven. De renster van de 777-ploeg was de beste in een tweestrijd met Ceylin del Carmen Alvarado. De zege werd beslist in een sprint. Europees kampioene Yara Kastelijn werd na een knappe inhaalrace nog derde.

De kopstart was voor Ceylin del Carmen Alvarado, die als eerste de duik nam in de mythische kuil van Zonhoven. Opvallende afwezige in de voorste gelederen was Yara Kastelijn, die haar start miste en veel problemen kende in de kuil. De Europees kampioene viel meermaals. Wereldkampioene Sanne Cant daarentegen was wel mee van voren en zij liet in de openingsfase zien er zin in te hebben.

foto: Cor Vos

Cant reed enige tijd voorop met Alvarado, Annemarie Worst en Inge van der Heijden, maar de Belgische zat regelmatig op ‘het elastiek’. Cant zakte daarna terug in het veld. Worst en Alvarado bleken over de beste benen te beschikken en konden zo wegrijden. Van der Heijden was de derde in lijn en Alice Maria Arzuffi deed als vierde mee vooraan.

Ondanks alle tegenslag wist Kastelijn zich twee rondes voor het einde terug te werken, ze vond de aansluiting met de kopgroep zelfs in de slotronde. Ze kon echter niet meer meedoen om de zege. Alvarado en Worst streden tot in de laatste rechte lijn tegen elkaar. Het werd een sprint-à-deux die gewonnen werd door Worst.

foto: Cor Vos

Superprestige Zonhoven 2019
Uitslag vrouwen

1. flag-nl Annemarie Worst in 43:20
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado op 0:01
3. flag-nl Yara Kastelijn op 0:09
4. flag-it Alice Maria Arzuffi op 0:20
5. flag-nl Inge van der Heijden op 0:32
6. flag-be Sanne Cant op 0:55
7. flag-nl Shirin van Anrooij op 1:17
8. flag-nl Manon Bakker op 1:22
9. flag-be Laura Verdonschot op 1:38
10. flag-be Ellen van Loy op 1:50

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.