Wout Poels: “Ben wel een beetje teleurgesteld”
foto: Cor Vos
zondag 20 januari 2019 om 09:53

Wout Poels: “Ben wel een beetje teleurgesteld”

Wout Poels kwam dichtbij ritwinst op Willunga Hill, maar de Nederlander van Team Sky moest (uiteraard) zijn meerdere erkennen in Richie Porte. Hij steeg echter wél naar de derde plaats in het eindklassement. “Toch ben ik wel een beetje teleurgesteld”, zo liet hij na afloop weten.

Poels en Team Sky hadden duidelijk snode plannen, want de Britse ploeg gooide al vroeg de knuppel in het hoenderhok. Poels en Kenny Elissonde vielen aan op de eerste passage van Willunga Hill, op ruim twintig kilometer van de finish. “Dat was echter niet het plan”, verrast de Limburger.

“Kenny reed plots vooraan, en toen heb ik besloten om gebruik van hem te maken. Dat ging vrij goed, maar het was nog behoorlijk ver tot aan de finish.” Niet veel later werden de twee Sky-renners weer ingerekend. Het vuurwerk kwam uiteindelijk in de laatste drie kilometer, op de flanken van Willunga Hill.

Het was Porte die uiteindelijk versnelde op ‘zijn’ berg. Poels probeerde te volgen, maar bleek nét niet sterk genoeg om de etappe te winnen. Hij kwam uiteindelijk als tweede over de finish, in het spoor van de Australiër. “Ik ben wel een beetje teleurgesteld. De ploeg heeft geweldig gereden, maar Richie was gewoon te sterk.”

Dylan van Baarle was opnieuw belangrijk voor Wout Poels – foto: Cor Vos

Van Baarle: “We moesten de koers hard maken”
Poels kon in de finale rekenen op een sterke Dylan van Baarle. De kasseispecialist maakte deze week indruk bergop, zo ook op Willunga Hill. Van Baarle eindigde als achttiende, op dertig seconden van Porte. “We moesten de koers hard maken”, aldus de 26-jarige renner.

“Ik reed volle bak vanaf de voet van Willunga Hill, waarna Kenny het geweldig overnam. Wout viel vervolgens aan, waarna er even werd getwijfeld. Richie wist echter terug te keren, waardoor Wout als tweede eindigde”, doet Van Baarle zijn verhaal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.