Wout Poels: “Erg blij met dit resultaat”
foto: Sirotti
zaterdag 5 augustus 2017 om 08:24

Wout Poels: “Erg blij met dit resultaat”

Wout Poels heeft na een moeilijk begin van het seizoen zijn goede benen weer gevonden. De Nederlander van Sky won vrijdag de slotetappe in de Ronde van Polen en eindigde als derde in het klassement, op slechts drie seconden van eindwinnaar Dylan Teuns (BMC). “Ik ben hier erg blij mee”, reageert Poels tegenover Cyclingnews.

“Niet alleen met de etappezege”, benadrukt hij. “Ik denk namelijk dat ik hier voor het eerst het podium haal van een rittenkoers op WorldTour-niveau. Natuurlijk, als je zo dicht bij de eindzege bent, is het jammer dat je niet wint, maar als je kijkt naar de afgelopen maanden moet ik blij zijn met alles.”

Poels richt zich nu op zijn volgende doel, de Ronde van Spanje. “Ik hoop dat ik de back-up kopman achter Chris Froome ga zijn”, zegt hij. “Dat zou een mooie positie voor mij zijn. De volgende twee weken hoop ik iets meer te horen over hoe we de Vuelta precies gaan aanpakken, maar het is altijd leuk om met Chris te rijden. Hopelijk zal de Vuelta goed verlopen.”

Na de Ronde van Spanje volgt voor Poels mogelijk ook nog het wereldkampioenschap. “En daarna rijd ik de Ronde van Lombardije. Het wordt een mooi einde van het seizoen.”

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2017 08:37
Jammer dat Woutje alla Landa de meesterknecht gaat zijn in de Vuelta. Ik zou hem graag voor het GC zien rijden. Maar ja wel bewust voor de rol van knecht gekozen...
5 augustus 2017 08:48
Wout gaat een van de meest frisse mannen zijn in de Vuelta. De ambitie van Froome zal echter voorang krijgen en terecht. Laat Poels ook maar proberen in de top 10 te eindigen, zou al een sterk resultaat zijn.
5 augustus 2017 08:56
Het zou de eerste keer zijn dat hij top 10 rijdt in een grote ronde, dus dat zou voor hem idd een mooi resultaat zijn. Maar volgens mij kan hij zich beter op etappes in grote rondes, klassiekers, eendagswedstrijden en kortere rondes gaan richten. Daarvoor lijkt hij de ideale kopman.
5 augustus 2017 09:01
Quote:
“Ik hoop dat ik de back-up kopman achter Chris Froome ga zijn”, zegt hij


Ha ha ha, wat is die gast altijd ontzettend naïef.
5 augustus 2017 09:03
Als Froome na de Tour niet helemaal fris blijkt in de Vuelta, ben ik benieuwd wat de rol van Poels gaat zijn. Mag hij dan voor eigen kans gaan als tweede kopman, of moet hij wachten op Froome? Ik vrees het laatste - en dat zou toch wel heel zuur zijn, gezien de vorm waarin hij nu verkeert.
5 augustus 2017 09:14
Leuke hoed!
5 augustus 2017 09:25
Sorry, ik denk eerder dat Nieve back up zal zijn. Maar hoop doet leven.
5 augustus 2017 09:40
Nieve naar een andere ploeg, dan zal Wout boven Nieve staan in de pikorde ga ik vanuit. Het zou wel stom zijn om de WT punten voor volgend jaar aan een andere ploeg te gunnen. Hetzelfde geldt mi voor Barguil bij Sunweb.
5 augustus 2017 09:47
@Sjef
Als hij dan net als landa net wel net niet op het podium komt heeft hij een super vuelta gereden.
5 augustus 2017 10:23
Poels als schaduwkopman lijkt me niet meer dan logisch. De rol die Landa had in de Tour.
Als hij de opdracht krijgt om in bepaalde etappes te laten lopen dat niet accepteren.
5 augustus 2017 10:35
@SolitaryShell
Is dat zo? König stond vorig jaar ook kort in het klassement als helper van Froome, totdat hij zoveel tijd verloor in die waaierrit. Hetzelfde geldt voor Thomas in de Tour van 2015.
5 augustus 2017 11:26
Niet vergeten dat Poels als knecht van uran top 10 in de Giro had kunnen rijden als hij er niet compleet doorheen was gezakt in die ene sneeuw etappe (ok dat hoort wel beetje bij hem). Met iets betere vorm is top 10 wellicht haalbaar. Podium zal hij niet in de buurt komen..
5 augustus 2017 11:50
Ik denk dat Poels zonder pech top5 rijdt, dat is voor de reserve kopman bij Sky de laatste tijd vaak het geval.
5 augustus 2017 11:50
Poels slaapt op de kamer bij Froomy.
Poels heeft een grote gunfactor bij Sky.
Poels ondersteunt kopman Froomy inderdaad, maar schaduwkopman moet lukken lijkt me.
5 augustus 2017 13:29
Poels gaat de Vuelta winnen
5 augustus 2017 15:08
Froome zakte meerdere malen door het ijs op cruciale momenten, zou hem sieren als zijn knecht mocht doortrekken op zo'n moment.
5 augustus 2017 20:59
Waarschijnlijk moet poels de eerste twee keer dat froome net niet kan volgen bij hem blijven. Daardoor wordt het hooguit 8ste plaats. Nette weinig ruimte om voor ritwinst te gaan door vlucht of begin van de laatste berg. Maar poels houdt nog wat kansen op een aantal korte muren dus misschien wordt het zelfs als froome erdoor zakt nog wat qua top10 en ritwinst
8 augustus 2017 12:35
@schipperaar
Knechten zijn er toch juist voor om op de momenten dat de kopman het moeilijk heeft hem er doorheen te trekken?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.