donderdag 12 oktober 2017 om 10:00

‘Wout Poels heeft de potentie om podium te rijden in een grote ronde’

Wout Poels heeft het in zich om in de toekomst op het eindpodium van een grote ronde te staan. Dat zegt zijn ploegleider Servais Knaven in WielerFlits Live. “Ik denk dat de mogelijkheid zeker daar is dat hij volgend jaar al kopman is”, geeft Knaven aan.

“De vraag is of hij het aan kan”, voegt Knaven daar aan toe. Meermaals heeft Poels aangegeven ooit het kopmanschap te willen dragen in een grote ronde, maar het is er tot op heden nog niet van gekomen voor de Limburgse klimmer. “Ik denk dat hij het absoluut wil, alleen moeten we bij Wout heel goed kijken: hoe komt hij de eerste week door? Dat is altijd zijn zwakste week en daar verliest hij de tijd die hij niet mag verliezen om in een grote ronde voor het podium te gaan.”

Ook binnen Sky is men op zoek naar de oorzaak. “We zijn al heel lang aan het kijken hoe dat zo komt, maar dat is heel moeilijk”, legt de winnaar van Parijs-Roubaix 2001 uit. “Hij heeft vaak wat opstartproblemen, maar hij heeft ook zeker de potentie om podium te rijden in een grote ronde.”

Concurrentie
Binnen de selectie Sky is Poels niet de enige renner die als kopman uitgespeeld kan worden. Zo beschikte de ploeg dit jaar naast Froome ook over Geraint Thomas en Mikel Landa, die allebei naar voren geschoven werden in de Giro 2017. Knaven: “Ik denk dat Wout wel bewezen heeft dat hij net zo goed is als de concurrentie.”

“De Giro is zeker een heel mooie koers voor Wout. Hij houdt heel erg van Italië en koerst er graag. Wie weet is dat een optie voor volgend jaar”, legt zijn ploegleider uit. De gesprekken met renners en begeleiding over het koersprogramma voor 2018 moeten nog plaatsvinden.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2017 10:18
Wout verdient het kopmanschap in de Giro. Betere klimmer dan Thomas en ook een betere 3e week.
12 oktober 2017 10:21
Volledig parcoursafhankelijk. Met een bergtijdrit en aankomsten op de Zoncolan, Mortirole, Finistre ...
12 oktober 2017 10:34
@rhohan: maar Thomas lijkt constanter en allround beter om het drie weken vol te houden. Die had samen met Landa echt wel kort geëindigd dit jaar in de Giro zonder valpartij. Maar goed, dat telt niet. Ik verwacht dat Thomas volgend jaar wel de strijd kan aangaan met Valverde, Chaves, Landa, Aru, Zakarin, Kruijswijk, Konig, López en Nibali.
12 oktober 2017 10:34
Wout verdiend zeker een kans, en die gaat er volgend jaar verwacht ik ook wel komen. Sky weet ook dat alleen op Poels of Thomas gokken een te groot risico is. Daarom verwacht ik dat Poels en Thomas de grote kopmannen gaan zijn in de Giro, gedeeld. In de Tour en Vuelta vervolgens Froome, met eventueel een Moscon/De La Cruz als schaduwkopman in de Vuelta, zoals Poels dat dit jaar was.
12 oktober 2017 10:51
Wout is heel inconstant. En zoals Knaven aangeeft vaak matig in de eerste week. Dat kan niet als GT kopman.
12 oktober 2017 11:03
Sky zal Wout altijd aan het lijntje houden en hem nooit kopman maken. Ook al zou hij kopman zijn dan zie ik hem zeker geen podium rijden.
12 oktober 2017 11:10
Het lijkt me eigenlijk leuker als ze Poels eens wat ruimte geven om voor ritzeges te gaan in een grote ronde. Podium zie ik niet zo snel gebeuren met zijn rijden met pieken en dalen, maar mooie ritzeges had hij al kunnen halen als hij de vrijheid had gehad. Soms heeft hij van die dagen dat hij super is maar netjes in het gareel moet blijven, en dat is jammer.
12 oktober 2017 11:24
Wat Josi zegt..
12 oktober 2017 11:37
Een duo-kopmanschap in de Giro samen met Thomas zou prima moeten kunnen, dus eigenlijk de rol die Landa dit jaar had overnemen: kijken of een klassement haalbaar is en anders ritten kapen.
12 oktober 2017 11:41
Thomas is constanter volgens mij dan Poels. Als Wout door de sky trein goed beschermd wordt kan het wel misschien, maar anders zijn er te vaak offdays geweest.
12 oktober 2017 12:03
Ik weet ook niet of Thomas nou zo consistent is en het verdient om alle ballen op hem te schieten. Hij ligt vaak op de grond, Vuelta 2015 bakte ie er ook niks van nadat Froome was uitgevallen. Tour 2015 staat ie voor de 1 na laatste etappe nog 4e en verliest dan 22 minuten waardoor ie 15e eindigt. Poels voor ritten zie ik ook wel zitten, had bijvoorbeeld dit jaar de rit naar Angliru wel kunnen pakken vermoed ik.
12 oktober 2017 12:37
Bijna iedereen die bij Sky rijdt heeft de potentie, maar nu in het Froome tijdperk hebben er weinig andere renners van Sky potten kunnen breken wanneer ze zelf als kopman mochten rijden in de grote rondes volgens mij.
12 oktober 2017 12:38
Hij verdient liever teveel geld dan het kopmanschap
12 oktober 2017 12:48
Thomas heeft nog nooit bewezen kort te kunnen eindigen in een grote ronde. Dus waarom zou dat opeens nu wel lukken?

Poels is veel te inconsistent, maar wel een renner met zeer hoge pieken, helaas altijd dallen daarbij over 3 weken. Vooral de giro waarin uran tweede werd liet dat goed zien.
12 oktober 2017 13:24
Wie schrijft Poels graag te zien rijden als rittenkaper stelt daarmee dat Poels beter bij een andere ploeg kan rijden. Sky heeft immers altijd maar één doel en formeert daar een compleet team omheen.
12 oktober 2017 13:45
Enige wat Wout ontbeert is zelfvertrouwen, niet zo vreemd in deze ploeg waar alles om een man draait. Zolang je niet voor een ak mag gaan doe je nooit ervaring op.
12 oktober 2017 14:07
@schipperaar Wout heeft voldoende ervaring lijkt mij. In de Vuelta zou hij een soort schaduwkopman zijn, maar verloor hij in de eerste week al behoorlijk veel tijd en kon hij Moscon in de trein niet volgen. Als hij zelf de kopman zou zijn, denk ik dat hij die (extra) druk niet aan kan. In de schaduw van .... 3 weken meerijden is toch anders dan zelf de koers te moeten dragen.
12 oktober 2017 14:27
@sky
Zal niet meevallen om in de schaduw van Froome te rijden maar zijn matig optreden wijt ik eerder aan de "belangrijke" rol die hij op voorhand kreeg toegewezen al tijdens of voor de Tour, het bleek een flapdrol, redelijk demotiverend lijkt het al mag ie dat nooit laten blijken.
Ook Landa durfde pas te praten na zijn overstap.
12 oktober 2017 19:21
Het zou mooi zijn als ze Poels als kopman naar de Giro sturen met drie hardrijders die hem de eerste week zonder schade kunnen doorbrengen en een klimtrein van vier man.
12 oktober 2017 19:30
Allemaal goed en wel maar wie gaat er froome naar boven sleuren als hij een van zijn mindere dagen heeft? Nieve is weg en zeer moeilijk te vervangen. Poels is nu van vitaal belang voor froome en alles wijkt voor froome. Kwiat speelt nu een beetje voorbeeldige knecht om zijn eigen kans te krijgen als gt kopman bij sky alleen heeft hij nog niet begrepen dat brailsford dat niet ziet zitten.
12 oktober 2017 20:22
Zoals ah-ja het zegt:
Wout kiest voor Sky dus om te knechten voor veel geld in plaats van eigen succes behalen.
13 oktober 2017 04:19
Poels kan het kopmanschap mentaal niet aan denk ik. Zelfs in korte rittenkoersen heeft hij soms merkwaardige inzinkingen.
13 oktober 2017 10:01
@josi

Als hij bij een andere ploeg rijdt, krijgt hij die kans wel. Bij SKY weet je dat hij die ruimte niet krijgt.

Vind dat hij dus ook niet moet klagen en heb geen spijt met hem dat hij geen kopman is, hij kiest immers zelf voor het geld, ipv geschiedenis schrijven

Om te reageren moet je ingelogd zijn.