Wout Poels kijkt uit naar koninginnenrit Abu Dhabi
Foto: Sirotti
zaterdag 10 oktober 2015 om 09:42

Wout Poels kijkt uit naar koninginnenrit Abu Dhabi

Ondanks de verzengende hitte in de Abu Dhabi Tour kijkt Wout Poels uit naar de koninginnenrit van vandaag. Na het sprintgeweld van de afgelopen dagen eindigt de derde etappe met een pittige klim naar Jebel Hafeet. “Ik moet zeggen dat ik de vorm van de afgelopen dagen niet kwijt ben”, liet de renner van Sky optekenen in De Telegraaf. “Ik voel zelfs in deze sprintersritten dat ik nog altijd goed ben.”

Poels weet dat hij in de enige bergetappe van de rittenkoers in de emiraten op de nodige concurrentie mag rekenen. “Ik zie dat Vincenzo Nibali en Fabio Aru ook uiterst gemotiveerd zijn om hier kort te eindigen. De organisatie van deze ronde is in handen van het Italiaanse RCS. Dat zal hen nog extra motiveren. Ik zal dit seizoen echter nog een keer diep gaan. Daarna is het tijd voor vakantie.”

Net als alle andere renners heeft Poels last van de extreme hitte, die vooral tijdens de eerste etappe op donderdag genadeloos was. “Sommige renners hadden op hun SRM-systeem meer dan 54 graden Celcius. Vandaag (vrijdag, red) was het al een stuk aangenamer, maar natuurlijk is het met temperaturen tegen de veertig graden nog altijd extreem heet.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
10 oktober 2015 10:35
Hup Poels pak ze!
10 oktober 2015 10:46
Voor Poels lijkt de overstap naar sky toch een goede. Nog steeds wel een offday in een ronde maar over een heel seizoen toch constant blijven presteren. Rit tirreno, goede tour en dauphine, en niet uitgeblust aan het einde van het seizoen
10 oktober 2015 11:51
@janwillem van die offday weet je niet. De verhalen gaan dat er in de tour dagen voor Porte als meesterknecht en voor Poels als meesterknecht waren uitgestippeld. Over de rest van het seizoen kun je door zijn blessureleed weinig melden, maar over zijn Tour is bij Sky iedereen enorm tevreden.

Over vandaag. Succes Wout, maar ik kijk er niet naar. Dit soort rondes op tv boycot ik. Als ik gisteren de verhalen van Timmer hoorde over de omstandigheden dan verdiend de koers niet aan mij door als kijker de kijkcijfers te stimuleren. Meer kan ik er niet aan doen. Toch een klein statement.
10 oktober 2015 12:04
Een goed teken dat hij op dit moment van het seizoen nog steeds goede benen heeft. Alleen had het helemaal mooi geweest wanneer hij hetzelfde kon zeggen, maar dan na het rijden van de Vuelta als vrijbuiter in de bergen. Hij zal zijn redenen hebben gehad om te passen voor het verzoek van de ploeg. Resultaat is echter dat hij met hele goede benen na de Tour van de WT-wedstrijden die hem goed liggen alleen Lombardije heeft gereden. San Sebastian en Canada reed hij ook niet namelijk. Volgend jaar hopelijk ergens een grote ronde de kans om dagen voor zichzelf uit te zoeken. Een mooie bergrit winnen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.