Wout Poels na tijdsverlies: “Gooi doen naar ritzeges”
foto: Cor Vos
maandag 26 augustus 2019 om 08:23

Wout Poels na tijdsverlies: “Gooi doen naar ritzeges”

Wout Poels zag zijn ambities voor een goed klassement meteen sneuvelen in de eerste rit in lijn van de Vuelta a España. Op weg naar Calpe verloor de Nederlander bijna tien minuten op Nairo Quintana, die de etappe wist te winnen. Poels gaat zich nu richten op dagsuccessen.

Nee, het werd niet de etappe van Ineos, dat amper een maand nog de bovenste podiumplekken bezette in de Tour de France met Egan Bernal en Geraint Thomas. David De la Cruz en Salvatore Puccio maakten nog de beste beurt op 1:43 van Quintana, maar Sebastián Henao, Owain Doull, Tao Geoghegan Hart, Wout Poels en Ian Stannard kwamen pas na 9:51 over de finish. Vasil Kiryienka troffen we onder aan de tabellen aan op bijna een half uur achterstand.

“Alles ging vrij goed totdat we de laatste klim bereikten. De jongens hadden onderweg goed werk verricht met Owain en Ian die onze jongens in goede positie brachten. Het was de hele dag warm, en toen ging het echt hard op de laatste klim en werd het een echte klassementswedstrijd”, zei ploegleider Nicolas Portal, die vervolgens kopmannen Geoghegan Hart en Poels zag afhaken. “Maar dat is wielrennen. Dit gebeurt en we blijven gemotiveerd voor de komende drie weken.”

Ritzeges
Op de tweede dag liep Poels dus veel tijdsverlies op, nadat hij met zijn team ook al tijd moest toegeven in de ploegentijdrit. “Ik kon niet volgen”, vertelde de Nederlander, die juist aan de ploeg had gevraagd of hij de Vuelta a España mocht rijden. “Ik moet duidelijk groeien in deze Vuelta. Hopelijk kan ik een gooi doen naar ritzeges”, kondigde hij in De Telegraaf al zijn strijdplan aan.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2019 12:48
1ste rit al afhaken? Bizar

Om te reageren moet je ingelogd zijn.