‘Wout Poels met Eisel en Cavendish naar Bahrain Merida’
Wout Poels - foto: Cor Vos
dinsdag 27 augustus 2019 om 08:08

‘Wout Poels met Eisel en Cavendish naar Bahrain Merida’

Na zes seizoenen lijkt er een einde te komen aan het dienstverband van Wout Poels bij Team Sky en diens opvolger Team Ineos. Volgens La Gazzetta dello Sport rijdt hij volgend jaar namelijk voor Bahrain Merida. En Poels is niet de enige die aan de ploeg uit het Midden-Oosten wordt gekoppeld: ook Eros Capecchi, Bernhard Eisel en Mark Cavendish zouden op weg zijn naar de WorldTour-formatie.

Na vijf seizoenen Vacansoleil-DCM en een jaartje bij Quick-Step verkaste de Limburgse klimmer in 2015 naar de ploeg van Dave Brailsford. Hij bleek een uitstekende versterking voor de klassementstrein, maar liefst zes keer hielp hij een ploeggenoot aan een eindzege in een grote ronde. Zelf boekte hij ook nog een paar succesjes in dienst van het team. Zo snelde hij in 2016 naar de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik.

Maar nu lijkt volgens de roze sportkrant een einde aan te komen aan zijn tijd bij de Britse miljoenenformatie. En daar blijft het niet bij, want Bahrain Merida heeft nog een paar renners op het oog. Mark Cavendish – nu nog bij Dimension Data – werd al eerder aan de ploeg gelinkt, maar nu lijkt een transfer ook echt aanstaande. De ex-wereldkampioen neemt vermoedelijke Bernhard Eisel met zich mee. Hij gaf onlangs al aan dat er voor hem volgend seizoen geen plaats meer is bij Dimension Data.

Eros Capecchi zou tot slot dan weer naar Bahrain Merida komen na drie jaar in de rangen van Deceuninck-Quick-Step te hebben gereden. De transfers zijn nog niet bevestigd door de ploeg, maar volgens de doorgaans goed geïnformeerde sportkrant is hun komst wel zeer waarschijnlijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.