Wout Poels vol vertrouwen naar wereldkampioenschap in Innsbruck

Wout Poels vol vertrouwen naar wereldkampioenschap in Innsbruck

foto: Simon Wilkinson/SWpix.com

maandag 10 september 2018 om 08:24

Met zijn tweede plaats in de Tour of Britain liet Wout Poels zien dat hij na een slopend seizoen, waarin hij zowel de Giro d’Italia als de Tour de France reed, nog altijd kan presteren op niveau. Met winst in de koninginnenrit voor Julian Alaphilippe liet hij zien een serieuze outsider te zijn voor de wereldtitel in Oostenrijk.

“Ik heb in het verleden altijd laten zien dat ik op steile beklimmingen goed uit de voeten kan”, is Poels duidelijk over zijn eigen kunnen tegenover De Telegraaf. “Zo eindigde ik op de Angliru in de Ronde van Spanje twee keer tweede.” Bovendien wist de 30-jarige Poels in 2016 Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven, een loodzware eendagskoers met ook de nodige steile beklimmingen.

Gaat Poels na zo’n lang seizoen dan niet steeds meer de benen voelen? Ploeggenoten Geraint Thomas en Chris Froome hebben na de Tour of Britain hun seizoen om die reden beëindigd. “Deze prestatie in de Tour of Britain is een bewijs dat ik met een Giro d’Italia en Tour de France in de benen nog altijd in goeden doen ben”, laat de Limburger merken nog niet uitgeblust te zijn.

De Nederlandse selectie voor het WK in Inssbruck (zondag 30 september) bestaat naast Poels uit Bauke Mollema, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Pieter Weening, Antwan Tolhoek, Sam Oomen en Wilco Kelderman.

Dit artikel delen:

5 Reacties

BenderBeach 10 september 2018 om 08:51

Geweldige renner. Gaat nog veel mooie dingen tonen, niet alleen op het komende WK!

Natte spons 10 september 2018 om 08:52

Dit is natuurlijk pas de een van de eerste wedstrijden waar hij kopman was en die mentale druk voelde om te presteren. In de Giro en Tour hoefde hij niet 100% gefocust te zijn. Bij Froome en Thomas is het mentaal op.

Lionel Gesink 10 september 2018 om 10:05

Wout heeft de laatste jaren zeker laten zien een uitstekend renner te zijn met veel mooie overwinningen! Toch lijkt hij wanneer we echt iets van hem verwachten altijd door de mand te vallen. Hiermee doel ik de OS, WK’s en reserve kopman in de grote rondes! Ik temper dan ook mijn verwachtingen als het om Wout gaat maar hij mag me graag verassen!

Marszzz 10 september 2018 om 12:43

Dus eigenlijk heb je wel verwachtingen? (m.b.t. verrassen)

theking 10 september 2018 om 13:34

Heb bij poels altijd twijfels mbt de kaap van de 200 km. Ja ik weet het hij heeft LBL gewonnen, maar dat was een extreme editie mbt het weer, dus in mijn ogen geen goed vergelijk. Moet altijd denken aan de eerdere wk’s OS en AGR waar hij toch eigenlijk altijd voor de finale moet afhalen. Dat verwacht ik eigenlijk ook op dit wk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.