Wout Poels winnaar Ridderronde Maastricht
foto: Marcel Koch
woensdag 5 augustus 2015 om 22:32

Wout Poels winnaar Ridderronde Maastricht

Wout Poels heeft de Ridderronde weten te winnen. De Limburger van Sky was in Maastricht sneller dan Steven Kruijswijk en Pieter Weening.

Poels, die de afgelopen Tour kleurde als meesterknecht van Tourwinnaar Chris Froome, is de opvolger van Tom Dumoulin. De Giant-Alpecin-renner is nog herstellende van zijn schouderbreuk in de Tour en kon niet aanwezig zijn in zijn eigen provincie.

flag-nl Ridderronde Maastricht 2015
1. flag-nl Wout Poels (Sky)
2. flag-nl Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo)
3. flag-nl Pieter Weening (Orica-GreenEDGE)

In België werd een dernycriterium in Antwerpen verreden. Hier was het Touretappewinnaar Greg Van Avermaet die de beste was. Zdenek Stybar en Sep Vanmarcke mochten met de renner van BMC mee op het podium.

flag-be Dernycriterium Antwerpen 2015
1. flag-be Greg Van Avermaet (BMC)
2. flag-cz Zdenek Stybar (Etixx-Quick-Step)
3. flag-be Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo)

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2015 22:57
Waarom publiceert een serieuze wielersite als Wielerflits eigenlijk de resultaten van dit soort nepwedstrijdjes? Deze criteriums zijn toch het wielerequivalent van het Amerikaanse WWE showworstelen?
5 augustus 2015 23:30
Is dat WWE nep dan? Wow.... nooit geweten ;)
6 augustus 2015 00:25
@Binda: omdat op worstelflits.nl ook de uitslagen van de WWE worden gepubliceerd.
6 augustus 2015 01:04
Nou, Pieter Weening is dus niet in vorm. Normaal maakt hij het wel af in dit soort omstandigheden. Misschien kunnen we hem beter afschrijven voor de toekomst, hij werd namelijk ook al bijna gelost op de drempel. Jammer, maar dit is einde carrière!

;)
6 augustus 2015 01:26
is er eigenlijk iemand die weet in hoeverre deze wedstrijden al bepaald worden van te voren?
6 augustus 2015 06:14
Zo, allemaal even lachen voor de foto.
Snel even de centjes binnenhalen met deze poppenkast.
6 augustus 2015 06:15
@binda
Om de foto van deze leuke dames te kunnen plaatsen. Nice!
6 augustus 2015 06:56
Geloofwaardig wordt onze sport op deze manier allerminst.
6 augustus 2015 06:58
Bij voetbal noemen ze dit matchfixing
6 augustus 2015 07:53
Gewoon fun. In limburg wint poels .
6 augustus 2015 08:42
@recycle: 'geloofwaardig'. Who cares ?
De meute die amper wat van wielrennen/-ers weet komt toch wel opdraven, en kijkt en masse de Tour, gewoon voor de mooie plaatjes van lekker fietsen in de zomerzon met gezellig bezopen campinggasten langs de weg.
6 augustus 2015 08:52
dronken campingasten? Met een Olympische hobby urinegooien? Neen dat vond ik dan weer niet netjes. Al geef ik toe dat ik wel eens een ei of rotte tomaat wil gooien als de tourwinnaar mij niet aanstaat en dat zijn er best veel. Poll: naar welke Tourwinnaar zou jij iets willen gooien? Hopelijk heeft Froome meer bijval in de criteriums.
6 augustus 2015 09:12
BREAKING NEWS.
Zullen we het hier voortaan gewoon over wielrennen hebben?
6 augustus 2015 09:19
@Tuubke, ik ben benieuwd wat je wielertechnisch met ons wilt delen en vragen over deze editie van de Ridderronde
6 augustus 2015 09:51
Altijd dat gezaag hier man

@jan Jansen Zet die plaat af, je zegt hele tijd hetzelfde. Het is ook de bedoeling dat 1 van bepaalde renners wint maar dat doet niets af aan een criterium, zo is het nu eenmaal!
6 augustus 2015 09:55
Tja, bij het voetbal organiseren ze een open dag, en komen de nieuwe aanwinsten uit een helikopter, bij het wielrennen rijden de renners ten minste nog een paar rondjes. Het is gewoon vermaak natuurlijk, niks mis mee. Ik vond het vroeger geweldig om met m'n vader naar de ronde van Stiphout te gaan en de bollentrui uit de Tour de France in het echt te zien.

@Kesselman: volgens mij wordt het allemaal van te voren afgesproken, in ieder geval de winnaar, en wie er verder mee op het podium mag. Ik ben ooit ergens geweest, ik meen Boxmeer, en dat jaar was Erik Dekker zwaar op z'n plaat gegaan in de Tour. Toch deed hij daar mee. De eerste drie rondjes heb ik hem nog zien fietsen. Toen was hij opeens verdwenen, uitgestapt blijkbaar. Tot de laatste twee rondjes hij opeens weer tussen de twee koplopers en het peloton zat ('ontsnapt' volgens de speaker), en uiteindelijk dus mee het podium op kon.
6 augustus 2015 10:35
Ach, 't is gewoon een avondje stappen, met als entertainment geen DJ maar onze favorieten. En dat de helft van de 'fans' met de rug naar de renners staat (gezicht richting de tap) dat doet verder niet terzake. Enkel als we konden kiezen tussen een DJ en Cees Maas, dan zou ik wel voor de DJ kiezen :-)
6 augustus 2015 12:57
Goed dat jullie er van genieten in ieder geval! Het wedstrijdrondje an sich heb ik ook geen probleem mee, ik kijk graag van dichtbij naar mijn favorieten, alleen de uitslag leek mij eigenlijk niet ter zaken doen. Vandaar mijn lichte verbazing over het plaatsen van de wedstrijdverslagen op Wielerflits.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.