Wout Poels zag zware val Chris Froome: “Je bent wel even in shock”

donderdag 13 juni 2019 om 09:32
Wout Poels zag zware val Chris Froome: “Je bent wel even in shock”

foto: Cor Vos (archief)

Wout Poels was ooggetuige van de zware valpartij van Chris Froome. De Nederlander zag zijn kopman bij Team Ineos hard tegen een muur botsen nadat de Brit door een windvlaag de controle over zijn fiets verloor. “Ik zag hem gaan, en dan sta je wel een beetje in shock”, vertelde Poels tegen De Telegraaf.

Bij de crash tijdens de parcoursverkenning van de Dauphiné-tijdrit brak Froome zijn heup, zijn rechterdijbeen, een elleboog en meerdere ribben. Poels moest daarna nog starten aan zijn chrono. “Ik heb bijna een uur zitten shaken. Ik heb zelden iemand zo hard onderuit zien gaan. Ik denk dat we 65 per uur gingen, zeker op een tijdritfiets”, vertelt Poels.

“We hadden gelukkig een volgwagen achter ons. Ik ben een iets verderop gewacht, want ik wilde het liever niet zien. Sommige dingen kun je beter niet zien”, aldus een aangeslagen Poels. “Gelukkig stond een ambulance op honderd meter, die stond daar toevallig. Chris werd gelijk verzorgd, dus ik ben daar maar niet naartoe gegaan.”

Poels zelf werd uiteindelijk negentiende in de tijdrit rond Roanne. De Limburgse klimmer zakte in het klassement van de negende naar de elfde plaats.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.