Wout van Aert 33 uur en 1.010 kilometer op de fiets in een week Spanje

dinsdag 7 juli 2020 om 09:23
Wout van Aert 33 uur en 1.010 kilometer op de fiets in een week Spanje

© Cor Vos

Wout van Aert heeft er een zevendaags oefenkamp in het Spaanse Girona opzitten. Hij deelde zijn trainingsdata op Twitter. Nu begint Van Aert met Jumbo-Visma aan een hoogtestage in het Franse Tignes.

Ook de drievoudige veldritwereldkampioen zit in de laatste rechte lijn richting de herstart van de competitie. Voor hem herbegint die op 1 augustus met de Strade Bianche. In aanloop naar een hoogtestage met Jumbo-Visma in Tignes, samen met de ploegmaats die de Tour rijden, trok Van Aert alvast een weekje naar Girona.

En daar in Catalonië, gelukkig meer dan honderd kilometer verwijderd van de regio waar een nieuwe corona-broeihaard woedt, heeft hij duidelijk niet op zijn luie krent gezeten. Van Aert deelde gisteravond zijn data met de wereld via zijn social media. In zeven dagen maalde hij 1.010 kilometer.

Van Aert reist nu vanuit Girona met de auto naar Tignes voor een trainingsstage met zijn ploegmaats van Jumbo-Visma. Het gezamenlijke trainingskamp begint op 9 juli en duurt tot 30 juli, al zal Van Aert eerder naar Italië reizen voor Strade Bianche. Deze wedstrijd zal worden verreden op zaterdag 1 augustus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.