Wout van Aert baalt van slechte start: “Ik wilde vandaag echt mee zijn”
foto: PhotoPress.be
zondag 23 december 2018 om 17:49

Wout van Aert baalt van slechte start: “Ik wilde vandaag echt mee zijn”

Wout van Aert eindigde zondag op meer dan een minuut van winnaar Mathieu van der Poel als tweede in de Citadelcross. De Belg moest een flinke inhaalslag maken om nog op de tweede plaats te eindigen, de wereldkampioen schoot namelijk uit zijn pedaal tijdens de start. “Best wel jammer, omdat ik de vorige weken een aantal keer mijn start mistte en ik vandaag echt mee wilde zijn. Misschien was ik te gefocust”, vertelt de balende Van Aert in het flashinterview na afloop.

Toch is Van Aert ook best tevreden met zijn tweede plek: “Ik heb uiteindelijk een goede zaak kunnen doen in de Wereldbeker. Zonder die fout was ik misschien ook tweede, maar dan op een andere manier. Ik pak dan alsnog hetzelfde aantal aan punten. Het was een doelstelling die ik vooraf had om hier een goede zaak te doen, dus ben ik alsnog tevreden.

Van Aert kon daarnaast een aantal ronden gelijke tred houden met Van der Poel, tot hij lek reed. “Op drie ronden van het einde reed ik lek, daarna heb ik geprobeerd om de finish te bereiken zonder al te veel brokken”, eindigt de wereldkampioen zijn verhaal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.