zondag 22 januari 2023 om 16:34

Wout van Aert baalt van tweede plek in Benidorm: “Moest koppositie behouden”

Video Wout van Aert moest in de Wereldbeker Benidorm genoegen nemen met een tweede plaats achter Mathieu van der Poel. De kopman van Jumbo-Visma streed tot diep in de laatste ronde mee om de zege, maar werd geklopt in de sprint. “Ik ben blij dat ik niet viel in de sprint, maar vooral ook teleurgesteld dat ik niet win”, reageert hij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik wist dat de koppositie was cruciaal voor de zege”, analyseert Van Aert in het flashinterview na afloop. De Belg werd in die slotronde ingehaald door Van der Poel in de afdaling door het bos en verwijt zichzelf dat. “Ik baal ook van mijn tactiek. Ik moest in de laatste ronde all in gaan tot in het laatste park en daar dan de leiding behouden.”

“Maar nu was ik vooral gefocust om vooraan te blijven in plaats van tempo te hoog te houden. Hij kwam mij voorbij in het park en dat kon ik niet meer goed maken”, aldus Van Aert, die het in de sprint nog probeerde maar bijna in de hekken belandde. Hij bleef uiteindelijk overeind, maar zag de zege gaan naar Van der Poel.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.