Wout van Aert benadrukt nogmaals: Geen WK wielrennen

dinsdag 16 juli 2019 om 17:52
Wout van Aert benadrukt nogmaals: Geen WK wielrennen

foto: Cor Vos

De sprintzege in Albi heeft Wout van Aert niet aan het twijfelen gezet. De alleskunner van Jumbo-Visma benadrukt daags na zijn klinkende overwinning niet van plan te zijn te zullen deelnemen aan het WK wielrennen op de weg in Yorkshire.

“Na de Tour de France ga ik op vakantie, dat heb ik denk ik ook wel nodig. Als ik naar het WK zou willen gaan, moet ik voortdoen, want het is geen optie om in een paar weken een goede rustperiode in te lassen en daarna weer op te bouwen”, zei Van Aert op rustdagpersconferentie van Jumbo-Visma.

In Het Laatste Nieuws doet Tom Boonen vandaag een oproep om Van Aert als kopman aan te stellen voor de mondiale titelstrijd. “Ik weet dat we in België graag vasthouden aan een wat oubollige traditie”, schrijft Boonen. “Aan het feit dat we altijd al met Van Avermaet en/of Gilbert als kopmannen naar een wereldtitelstrijd zijn gegaan. Maar het is tijd om het roer om te gooien. Om Van Aert alle vertrouwen te schenken en straks als één blok achter hem te staan. Dan denk ik dat we een kandidaat-wereldkampioen in huis hebben.” Vandaag werd dus duidelijk dat dit plan niet voor dit jaar zal zijn.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Pseudo Niem 16 juli 2019 om 18:08

Boonen? Wie is da?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.