Wout van Aert dan toch naar de Tour: “Klassement met Jonas Vingegaard blijft hoofddoel”
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 12:56

Wout van Aert dan toch naar de Tour: “Klassement met Jonas Vingegaard blijft hoofddoel”

Wout van Aert is fit genoeg om de komende weken de Tour de France te rijden. Aanvankelijk zou hij dit seizoen de Giro d’Italia rijden in functie van de Olympische Spelen, maar door een val in Dwars door Vlaanderen viel dat plan in duigen. Op eigen verzoek rijdt de Belgische kopman van Visma | Lease a Bike deze zomer dus toch de Tour.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Belg zou aanvankelijk na het voorjaar voor het eerst deelnemen aan de Giro d’Italia, maar botbreuken (meerdere ribben, borstbeen en sleutelbeen) na zijn valpartij in Dwars door Vlaanderen strooiden roet in het eten.

De voormalig winnaar van het puntenklassement in de Tour maakte zijn rentree in de Ronde van Noorwegen. Een geslaagde test, want daarna vertrok hij naar Tignes voor een hoogtestage. “Ik kijk echt uit naar de Tour”, vertelt Van Aert over zijn selectie. “Uiteraard was dit initieel niet het plan. Maar na mijn ontwikkeling de laatste weken, wilde ik heel graag de Tour rijden. De ploeg stemde daarmee in. Het hoofddoel blijft natuurlijk om een topresultaat in het eindklassement neer te zetten met Jonas Vingegaard. Daaraan wil ik bijdragen met een excellente ploeg.”

Klasse en leiderschapskwaliteiten
Sportief directeur Merijn Zeeman is maar wat blij dat de Belg erbij is in Frankrijk. “Net als Jonas, kreeg Wout af te rekenen met een enorme fysieke en mentale tegenslag. Maar opnieuw heeft hij laten zien wat voor een keiharde kampioen hij is. Zijn klasse als atleet en zijn leiderschapskwaliteiten voegen waarde toe aan onze Tourselectie en het team in het algemeen. We zijn erg blij dat Jonas en Wout de start van de Tour hebben gehaald, samen met een fantastisch team. En dat in het unieke Renaissance-tenue dat eerder is bekendgemaakt.”

De overige zes namen zijn – nadat de geblesseerde Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk moesten afhaken door een val in het Critérium du Dauphiné – zoals verwacht Tiesj BenootMatteo JorgensonWilco KeldermanSepp KussChristophe Laporte en Jan Tratnik.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
20 juni 2024 14:35
Alleen maar respect voor deze renner. Zoals hij zich presenteert naar de buitenwereld én naar zijn ploeggenoten zie je zelden. Ben ook weer erg benieuwd naar de polemiek die de komende tijd gaat ontstaat. Renaat Schotte heeft de hoop op een Van Aert die voor eigen kans mag rijden maar alvast vorm gegeven. "Als Wout van Aert terugkeert van een hoogtestage, is hij altijd zeer competitief"
Natuurlijk houdt hij een slag om de arm, maar wie goed tussen de regels door kan lezen begrijpt dat er veel verwacht mag worden van Van Aert die zeer competitief is.
De tijd zal het leren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.