Tour 2019: Jumbo-Visma met debutant Van Aert naar Brussel

maandag 10 juni 2019 om 11:41
Tour 2019: Jumbo-Visma met debutant Van Aert naar Brussel

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft de acht namen bekendgemaakt die komende maand in Brussel aan de start staan van de Tour de France. Opvallende naam is Wout van Aert, die met zijn Tourdebuut een volgende stap zet in zijn carrière. Kopman in de ploeg is Steven Kruijswijk.

Jumbo-Visma trekt naar de Tour de France met grote sprint- en klassementsambities, zo meldt de ploeg in een persbericht. De Nederlandse formatie rekent op de rappe sprintbenen van Dylan Groenewegen en voor het klassement op Steven Kruijswijk. Beide kopmannen worden ondersteund door Mike Teunissen, Amund Grondahl Jansen, Tony Martin, George Bennett en Tourdebutanten Wout van Aert en Laurens De Plus.

Met name de naam van Van Aert is verrassend. Na zijn sterke voorjaar met podiumplaatsen in Strade Bianche en de E3 BinckBank Classic rijdt de Belg momenteel het Critérium du Dauphiné. “Wout is klaar voor de volgende stap”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “Hij is een versterking voor ons team. Hij reed niet teveel koersdagen en Wout heeft zich ideaal voorbereid. Na de Tour rijdt hij de Prudential Ride en daarna start de voorbereiding op het crossseizoen.”

Geen Roglič en Gesink
Lange tijd had het er alle schijn van dat ook Primož Roglič zijn opwachting zou maken in de selectie voor de Tour de France. In aanloop naar het seizoen was de Sloveen de beoogde kopman voor de Giro d’Italia, waarna hij teamgenoot Steven Kruijswijk moest gaan bijstaan in de Tour. De nummer drie en tweevoudig ritwinnaar van de Giro slaat de Franse rittenkoers dit jaar echter over.

Ook Robert Gesink is er niet bij. De ervaren Nederlander had afgelopen maand de Giro d’Italia moeten betwisten, maar een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik besliste anders. Hij brak daarbij zijn sleutelbeen en bekken en moest onder het mes. Sindsdien hervatte hij nog niet de competitie en naar nu blijkt maakt hij ook geen deel uit van de Tourselectie.

Selectie Jumbo-Visma voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-be Wout van Aert
flag-nz George Bennett
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-no Amund Grondahl Jansen
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-de Tony Martin
flag-nl Mike Teunissen

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair