Wout van Aert doet het rustig aan: “Morgen is een mooie kans”

donderdag 18 juli 2019 om 18:39
Wout van Aert doet het rustig aan: “Morgen is een mooie kans”

foto: Cor Vos

Voor Wout van Aert kan de Tour al niet meer stuk, na zijn ritzege in Albi. Maar de renner van Jumbo-Visma krijgt morgen een ideale kans op een tweede individuele ritzege, aangezien er een tijdrit op het programma staat. “Het is een mooie kans”, zo vertelt Van Aert in gesprek met de NOS.

Van Aert is een van de favorieten voor de zege in Pau, aangezien hij in het Critérium du Dauphiné een vergelijkbare tijdrit wist te winnen. Daarnaast kroonde hij zich al tot Belgisch kampioen tegen de klok. “Het was vandaag een vrij makkelijke bergrit met een lange aanloop”, aldus Van Aert. “Ik heb me niet geforceerd.”

De 24-jarige renner wist onderweg zijn benen te sparen. “Er was geen risico om buiten tijd te finishen. Ik reed bergop dan ook aan een trainingstempo. In de afdaling wisten we dan weer goed rond te draaien. Je moet gewoon keuzes maken in de Tour. Morgen is een mooie kans. Ik reed vandaag al met de tijdrit in het achterhoofd.”

De vraag is alleen of Van Aert niet teveel energie heeft verspeeld de afgelopen dagen, aangezien hij ook een belangrijke schakel is in de sprinttrein van Dylan Groenwegen. “Ik voel me de laatste dagen nog heel goed”, countert de renner. “In deze Tour heeft iedereen al de nodige krachten verbruikt.”

Over opgave Dennis: “Dat is een concurrent minder”
Van Aert hoeft morgen in ieder geval geen rekening te houden met de regerend wereldkampioen tijdrijden: Rohan Dennis. De Australiër gaf tijdens de etappe op vanwege een meningsverschil met de ploegleiding. “Dat is een concurrent minder”, aldus Van Aert. “Maar er is nog tegenstand genoeg”, beseft hij zich ook.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.