Wout van Aert doet wat hij wil in Erpe-Mere
Foto: Marcel Koch
zondag 27 september 2015 om 16:04

Wout van Aert doet wat hij wil in Erpe-Mere

Wout van Aert heeft ook op de tweede dag van het veldritweekend gescoord. De Steenbergcross van Erpe-Mere was een pak lastiger dan de GP van Neerpelt gisteren, maar dat vormde voor de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace geen enkel probleem. Op twee ronden van het einde drukte hij het gaspedaal in en liet dat niet meer los tot aan de finish. Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games) en Sven Nys (Crelan AA Drink) mochten mee op het podium.

De openingsfase van de Steenbergcross  – vorig jaar nog gastheer van het Belgisch kampioenschap – was een voortdurende strijd tussen de blokken van Vastgoedservice-Golden Palace en Sunweb-Napoleon Games. Michael Vanthourenhout en Belgisch kampioen Klaas Vantornout openden de debatten met een razendsnelle start. Maar de eerste echte aanval kwam er van Gianni Vermeersch. Wout van Aert gaf de roodhemden geen ruimte en reed de kloof zelf dicht. Zijn ploegmaats Tim Merlier en Joeri Adams waren de volgenden die het probeerden, maar ook zij konden geen groot verschil uitbouwen. Intussen kwam Sven Nys zich vooraan kwam melden en reed hij ook enkele kloofjes dicht.

Echte verschillen kwamen er dus niet en de grote groep bleef eigenlijk de hele wedstrijd samen. Opvallend: de nummers twee en drie van gisteren, Kevin Pauwels en Laurens Sweeck, kenden een offday en speelden vooraan nooit mee. Drie ronden voor het einde werd het tempo opgetrokken door Sven Nys, enkel Vanthourenhout en Van Aert bleven in zijn wiel. Niet veel later vond Van Aert het nog niet snel genoeg gaan en plaatste een aanval. Snel was duidelijk dat niemand iets tegen hem zou kunnen doen. De strijd om de tweede plaats was gelukkig spannender, maar Vanthourenhout nam uiteindelijk de bovenhand van Nys.

Voor Van Aert is het zijn derde overwinning van het seizoen. Volgende week zondag krijgt hij in het Nederlandse Gieten een nieuwe kans.

Steenbergcross Erpe-Mere 2015
1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games)
3. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
4. flag-be Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games)
5. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
6. flag-de Philipp Walsleben (BKCP-Corendon)
7. flag-be Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace)
8. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
9. flag-be Jens Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)
10. flag-be Tim Merlier (Vastgoedservice-Golden Palace)

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
27 september 2015 17:25
Is dit nog ergens live te bekijken als je Nederlander bent?
27 september 2015 17:34
Kijk even naar de top 10.. lijkt me geen positieve ontwikkeling voor deze toch mooie sport.
27 september 2015 18:00
Vorig jaar had ik een site gevonden voor uitslagen van de cross. Procyclingstats eigenlijk maar dan voor de cross, iemand die hem nog weet? Kan hem niet meer vinden.
27 september 2015 18:01
Wat een vreselijk saaie en eentonige sport. Gelukkig zijn de Belgen er nog blij mee, kan Woutje zijn geld er mee blijven verdienen.
27 september 2015 18:08
Eeuwig zonde dat deze sport zo de anonimiteit in wordt geduwd dankzij het Belgische telenet. Op 1/3de crossen na bij sporza, niet meer te volgen voor mensen in het buitenland. Niet op tv, niet op internet (zelfs geen illegale stream). Zo kun je de mondialisering wel vergeten.
27 september 2015 18:09
@Glenn
Dat was ProCXstats. Die site wordt niet meer bijgehouden, volgens mij.
27 september 2015 18:12
Maar hoe dan doet iedereen plots alsof veldrijden enkel interessant is voor Belgen? Was deze website vorig jaar dan niet helemaal veldritgek, of vergis ik me?

Als het van één persoon afhangt of je een sport interessant vindt, tjah.
27 september 2015 18:20
@NairoQ
Het gaat erom dat het nergens meer te volgen is, dat doet een sport geen goed. En als je naar de klasseringen kijkt van de afgelopen crossen dan lijkt het me duidelijk dat er wel wat buitenlandse inbreng nodig is. Tenzij de Belgen het prima vinden zo en ze er genoeg geld voor over hebben. Maar dat lijkt me als topsporter niet zo fijn; je wilt de beste zijn, niet de beste van een gereduceerd groepje mannen.
27 september 2015 18:26
Wordt wel erg saai. Hoop dat matieu snel overstapt naar de weg
27 september 2015 18:59
Dit is gewoon een kermiscross, waarom zou dit live te volgen zijn?
27 september 2015 21:29
9 Belgen, is toch mooi :D
28 september 2015 00:04
Het veldrijden was en blijft een 'kleine' sport. Ik vind het een beetje vergelijkbaar met de positie van het schaatsen.
28 september 2015 08:59
@ girardengo:
ik heb het toch nog nooit gezien bij een schaatswedstrijd dat de top tien voor 90% uit een en hetzelfde land komt hoor. (buiten een nationaal kampioenschap dan ;) )

Om te reageren moet je ingelogd zijn.