Wout van Aert en Eli Iserbyt blikvangers in uitgedunde WB-selectie Val di Sole

maandag 6 december 2021 om 18:12
Wout van Aert en Eli Iserbyt blikvangers in uitgedunde WB-selectie Val di Sole

foto: Cor Vos

Wout van Aert en Eli Iserbyt zijn de grote blikvangers in de Belgische selectie voor de Wereldbeker veldrijden van Val di Sole. Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft voor de cross in de Italiaanse Alpen slechts veertien renners geselecteerd; veel renners laten Val di Sole schieten, om verschillende redenen.

Ten opzichte van de laatste Wereldbeker in Besançon ontbreken Jens Adams, Toon Aerts, Lander Loockx, Jente Michels, Laurens Sweeck, en Emiel Verstrynghe. Daarentegen vervoegen Van Aert, Quinten Hermans en Daan Soete zich bij de mannenploeg. De Belgische kampioen maakte afgelopen weekend een indrukwekkende terugkeer in het veld in de Superprestige Boom.

Bij de vrouwen staan slechts vier Belgische dames aan de start: Sanne Cant, Kiona Crabbé, Alicia Franck en Jinse Peeters trekken naar de sneeuwcross in Val di Sole. In Besançon was de afvaardiging nog negen rensters groot.

Een flink aantal crossers laat de Wereldbeker schieten vanwege een trainingskamp of om de lange reis van Essen (die zaterdag op het programma staat) naar Val di Sole niet te hoeven maken.

Eli Iserbyt won in Besançon – foto: Cor Vos

Maar Eli Iserbyt is er dus wel bij. Hij verdedigt in Italië zijn leiderspositie in het klassement van de Wereldbeker en heeft 285 punten op zak, dat zijn er 79 meer dan de afwezige Toon Aerts. Nummer drie Lars van der Haar ontbreekt ook in Val di Sole, wat Quinten Hermans (175) en Michael Vanthourenhout (173) in staat stelt om te klimmen op de ranglijst.


Elite vrouwen: Sanne CANT – Kiona CRABBÉ – Alicia FRANCK – Jinse PEETERS

Elite mannen: Vincent BAESTAENS – Quinten HERMANS – Eli ISERBYT – Tom MEEUSEN – Daan SOETE – Diether SWEECK – Wout VAN AERT – Toon VANDEBOSCH – Niels VANDEPUTTE – Michael VANTHOURENHOUT

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair