Wout van Aert en Jonas Vingegaard definitief in Tour-selectie Visma | Lease a Bike
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 12:38

Wout van Aert en Jonas Vingegaard definitief in Tour-selectie Visma | Lease a Bike

Visma | Lease a Bike heeft het voor elkaar gekregen om Jonas Vingegaard en Wout van Aert klaar te krijgen voor de start van de Tour de France. De Deense tweevoudig winnaar en titelverdediger was lang een vraagteken na een zware val in de Ronde van het Baskenland en voor Wout van Aert werd de Tour een optie na diens zware val in Dwars door Vlaanderen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Belg zou aanvankelijk na het voorjaar voor het eerst deelnemen aan de Giro d’Italia, maar botbreuken (meerdere ribben, borstbeen en sleutelbeen) na zijn valpartij in Dwars door Vlaanderen strooiden roet in het eten. In de Ronde van Noorwegen maakte Van Aert een succesvolle rentree, waarna hij op hoogtestage naar Tignes vertrok. Daar heeft de Tourselectie van Visma | Lease a Bike zich de voorbije weken voorbereid. Het hoofddoel van de Belg is deze zomer de wegwedstrijd op de Olympische Spelen. Die staat dertien dagen na de slotrit in Nice op de kalender.

Vingegaard is volgens de ploeg genoeg hersteld van zijn blessures (zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een klaplong) om in de Tour het gevecht voor een goede eindklassering aan te gaan. “Ik ben erg blij dat ik kan starten in de Tour. De voorbije maanden zijn niet altijd gemakkelijk geweest, maar ik dank mijn familie en Visma | Lease a Bike voor hun onvoorwaardelijke steun. We hebben samen hard gewerkt om tot dit punt te komen. Uiteraard ben ik ook zelf heel nieuwsgierig waar ik op dit moment sta. Maar ik voel me goed en ben enorm gemotiveerd.”

Trotse Zeeman
Sportief directeur Merijn Zeeman is uiteraard heel blij dat zijn beide kopmannen de definitieve selectie voor de Tour de France hebben gehaald. “Ik ben erg trots op Jonas en ons coachteam. Hij komt terug van een serieuze blessure. De laatste paar weken heeft Jonas getoond wat voor een kampioen hij is, zowel fysiek als mentaal. Natuurlijk, we weten nu nog niet hoe ver hij kan komen. We zijn voorzichtig, omdat Jonas na zijn val nog niet gekoerst heeft. Zijn voorbereiding is verre van ideaal geweest, op z’n zachts gezegd. Maar hij gaat er zijn, gezond en gemotiveerd.”

De overige zes namen zijn – nadat de geblesseerde Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk moesten afhaken door een val in het Critérium du Dauphiné – zoals verwacht Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson, Wilco Kelderman, Sepp Kuss, Christophe Laporte en Jan Tratnik. “Matteo is een van onze sterkste renners dit jaar, met zeges in Parijs-Nice en Dwars door Vlaanderen en de tweede plek in de Dauphiné. Sepp heeft vorig jaar bewezen een geweldige klimmer te zijn, een belangrijke helper en ook zelf kopman te zijn met zijn eindzege in de Vuelta a España”, licht Zeeman de keuzes van zijn team toe.

“Christophe heeft een ongelukkig voorjaar gehad door een blessure en ziekte, maar hij is de laatste twee maanden weer in vorm geraakt”, gaat de sportief directeur verder. “Hij gaat een belangrijke rol in de ploeg spelen. Tiesj kende dan weer een uitstekend voorjaar met onder andere een derde plek in de Amstel Gold Race en dat goede gevoel heeft hij door kunnen zetten in de laatste trainingsperiode. Wilco miste de Giro d’Italia door een sleutelbeenbreuk, maar hij is weer fit en gaat belangrijk zijn in de bergen. Ook Jan gaat met zijn ervaring en kwaliteit een belangrijke rol spelen.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.