Wout van Aert gaat met zege aan de haal in Eeklo
Foto: Marcel Koch
zondag 14 februari 2016 om 16:50

Wout van Aert gaat met zege aan de haal in Eeklo

Wout van Aert heeft zijn eerste zege in de regenboogtrui beet. De wereldkampioen van Crelan-Vastgoedservice was in de losse cross van Eeklo de betere van Toon Aerts (Telenet-Fidea) en Michael Vantourenhout (Marlux-Napoleon Games).

In de voorbije klassementscrossen was Van Aert er al een aantal keer dichtbij, maar ofwel een te sterke Mathieu van der Poel, ofwel materiaalpech zorgden ervoor dat de wereldkampioen nog niet in zijn gloednieuwe trui wist te winnen. In Eeklo zat alles eindelijk eens mee voor de 21-jarige Kempenaar.

Van Aert deed het in de beginfase rustig aan en versnelde in de slotronde na een fout van Michael Vanthourenhout. Ook Toon Aerts bleek een maat te klein voor Van Aert, die overigens geen concurrentie kreeg van Mathieu van der Poel. De Nederlander kwam niet aan het vertrek.

Uitslag GP Stad Eeklo 2016
1. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-cz Radomir Simunek (ERA-Murprotec)
5. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)
6. flag-be Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice)
7. flag-be Sven Nys (Crelan-AA Drink)
8. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
9. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
10. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea)

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
14 februari 2016 16:57
Edit redactie: aangepast
14 februari 2016 17:01
Ja dat dacht ik ook al
14 februari 2016 17:12
Daar hoort dan ook een passende foto bij!
14 februari 2016 17:32
Kwamen niet aan het vertrek?
14 februari 2016 18:24
Wie heeft de boels classic gewonnen ?
14 februari 2016 18:42
@polke die is maanden geleden al geannuleerd
14 februari 2016 19:48
Van Aert zal explosiever moeten worden, soepel over balkjes moeten leren springen met de fiets, en beter worden in de haardspeldbochtjes, anders zie ik het somber in tegen Mathieu volgend jaar. Dit jaar in de onderlinge ontmoetingen was gelukkig net het WK in zijn voordeel.
14 februari 2016 20:00
@ poeskescherens: mee eens
14 februari 2016 21:03
Wout is geen wielrenner maar een echte krachtpatser, type Boonen, die wint de komende twee jaar echt nog veel. Maar ben bang dat hij daarna in de subtop terecht kom.....
14 februari 2016 21:14
@poeskescherens
Ach vorig jaar won Van Aert de meeste onderlinge duels maar Van der Poel het WK en toen heette dat slim: de vetste prijs en de enigste cross die ertoe deed. Nu is dat blijkbaar somber voor het volgend jaar. Het kan verkeren.

Afwachten wat volgend jaar brengt als Van der Poel ook het hele seizoen rijdt en iedere cross voluit dient te gaan.
14 februari 2016 22:11
@Achilles
Het WK was een meer dan verdiende overwinning. Maar vorig seizoen hebben ze elk op een ander klassement gefocussed. Nu zie ik steeds een Van der Poel die demarreert, een gaatje maakt en het constant houdt. Hij heeft dezelfde diesel als Van Aert, alleen is veel explosiever en lijkt wat gewiekster. Evengoed hoop ik op een mooie tweestrijd volgend jaar en hopelijk met wat aanwas erbij.
14 februari 2016 22:19
Het verschil dat iedereen hier negeert is wel dat van aert een heel seizoen vol moeten gaan en van der poel een deel gemist heeft, daarom dat hij het laat in het seizoen beter doet in onderlinge duels. En nog wint van aert mooi het wk.
14 februari 2016 23:17
@Michael_
Van Aert heeft zeker niet een heel seizoen vol moeten gaan.

Wout heeft tijdens de afwezigheid van Mathieu bij gebrek aan structurele tegenstand zoveel koersen gewonnen en zoveel voorsprong genomen in de klassementen, dat hij in de aanloop naar de kampioenschappen wat gas kon terugnemen, bijvoorbeeld tijdens de drukke periode tussen Kerst en Nieuwjaar.

In het weekend van de terugkeer (op niveau) van Mathieu, 19/20 december, won Van Aert de BP-koers in Antwerpen. Sindsdien won hij van de klassementscrossen alleen nog op Nieuwjaarsdag in Baal (óók zonder Mathieu!), terwijl hij eerder bij afwezigheid van een fitte Mathieu 10 van de 13 klassementscrossen won. Waar hij het sindsdien moest afleggen tegen Van der Poel, was dat vaak niet door een strijd tot op de meet, maar door al vroegtijdig eigen tempo te gaan rijden. Met het BK en WK als beloning, zonder dat hem dat de klassementen kostte. Groot gelijk heeft hij, laat dat duidelijk zijn, waarbij bovendien zijn sluwe coach veel credits verdient.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.