Wout van Aert gaat vol voor de dubbel op Belgisch kampioenschap
woensdag 26 juni 2019 om 13:45

Wout van Aert gaat vol voor de dubbel op Belgisch kampioenschap

Wout van Aert heeft zijn zinnen gezet op zowel de Belgische titel tegen de klok als op de weg. De renner van Jumbo-Visma komt met veel vertrouwen uit de Dauphiné, waar hij zowel een tijdrit als een rit in lijn won.

Donderdag wacht met het BK Tijdrijden in Middelkerke de eerste afspraak. “Met mijn tijdritzege in de Dauphiné heb ik bewezen dat ik ambitie mag hebben voor het Belgisch kampioenschap. Ik had niet verwacht dat ik die tijdrit zou winnen. Nu moet ik iets ambitieuzer durven zijn. Ik mag vol voor de Belgische titel gaan en dat ga ik zeker doen”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Yves Lampaert en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts gelden als zijn voornaamste concurrenten. “Weinig landen kunnen zeggen dat ze drie jongens aan de start hebben die een WorldTour-tijdrit hebben gewonnen. In die omgeving Belgisch kampioen worden, is dan wel mooi.”

Van Aert heeft ook zijn zinnen gezet op de wegrit, zondag in Gent. “Voor het BK op de weg is de motivatie even groot. Het wordt een moeilijke wedstrijd, het kan alle richtingen uit”, klinkt het. “Het wordt een heel apart kampioenschap. De kasseien in het begin maken het moeilijk. Dat zal voor nervositeit zorgen. Misschien rijdt er dan een grote groep weg. En je kunt niet één ploeg aanduiden waarvan je zeker bent dat ze de koers gaan controleren. Dat zorgt voor aparte situaties. Het is zaak om mee te zijn als er een groep wegrijdt, anders ben je gezien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.