Optimistische Van Aert: “Zal op mijn normale niveau terugkeren”
foto: Cor Vos
donderdag 1 augustus 2019 om 18:50

Optimistische Van Aert: “Zal op mijn normale niveau terugkeren”

Het heeft twee weken geduurd, maar Wout van Aert is weer thuis. De renner van Jumbo-Visma mocht woensdag het ziekenhuis van Herentals verlaten, waardoor hij echt kan beginnen met revalideren. “Als ik er hard voor werk, dan zal ik op mijn normale niveau terugkeren”, zo vertelt hij in gesprek met Sporza.

De 24-jarige Van Aert heeft een bijzonder hectische periode achter de rug, aangezien hij twee keer moest worden geopereerd. “Ik ben in een ander ziekenhuis opnieuw onderzocht. Daaruit bleek dat de eerste operatie niet voldoende was om optimaal herstel te garanderen”, zo liet hij eerder weten.

Niet op de juiste manier geopereerd 
De medische zorg in het ziekenhuis van Pau, waar Van Aert aanvankelijk verbleef, liet te wensen over. “Het was geen dramatische crash, maar het had wel erger kunnen zijn als we er niet snel bij waren geweest”, zo doelt Van Aert op de tweede operatie in het ziekenhuis van Herentals.

“Ik ben blij dat ik in de handen van Toon Claes (de dienstdoende chirurg, red.) ben gevallen, die op het juiste moment heeft ingegrepen. In het begin was ik niet bang, maar toen Toon zei dat ik in Frankrijk niet op de juiste manier ben geopereerd, was ik toch angstig”, aldus Van Aert.

“Alles is nu goed opgelost”
“Alles is nu echter goed opgelost.” En dus kan Van Aert denken aan zijn herstel. “Voorlopig kan ik nog niet veel, maar op termijn zal ik weer volledige kracht in mijn rechterbeen hebben. Ik moet nu eerst leren om mijn spieren weer juist te gebruiken en om te kunnen lopen. Dat zal enkele weken duren.”

“Daarna begint pas de revalidatie om weer kracht te winnen en te kunnen fietsen. Ik zal een hele tijd niet gefietst en gesport hebben, waardoor ik veel kwijt zal zijn.” De grote vraag is natuurlijk wanneer Van Aert weer een rugnummer kan opspelden. “Ik bekijk het zoals het loopt. Ik doe het liever iets geduldiger dan snel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.