Wout van Aert grijpt weer net naast ritzege in Tour: “Grote fout gemaakt”
foto: Cor Vos
zondag 3 juli 2022 om 18:03

Wout van Aert grijpt weer net naast ritzege in Tour: “Grote fout gemaakt”

Wout van Aert heeft de hand in eigen boezem gestoken na zijn derde tweede plaats op rij in deze Tour de France. De geletruidrager van Jumbo-Visma werd in de derde rit geklopt door Dylan Groenewegen. “Deze keer had ik het in eigen handen”, is hij kritisch op zichzelf bij Sporza.

Van Aert staat door zijn tweede plaats wel steviger in de gele trui én in de groene trui. “Dat is een mooie balans na vandaag, maar ik grijp er weer naast”, doelt hij op de ritzege. “Deze keer had ik het in eigen handen. Ik kreeg een fantastische lead-out Chrstiophe Laporte, maar ik gebruik hem niet genoeg. We waren al voorbij de 250 meter en ik had schrik om te lang te wachten. Dat ze van achter uit zouden komen.”

“Als ik meer zijn slipstream gebruik, dan win ik wel. Het gaat om centimeters. Ik heb daar een grote fout gemaakt”, oordeelt Van Aert, die in extremis nog gepasseerd werd door Groenewegen. Wel hield hij Jasper Philipsen nog achter zich. “Ik had op de streep al het gevoel dat Dylan er voorbij was. Dat gevoel heb je altijd, dat je verliest. En nu kwam mijn gevoel uit.”

Alfredo Binda
Na zijn tweede plaatsen in de tijdrit in Kopenhagen en de sprints in Nyborg en Sønderborg begint het wel aan Van Aert te knagen. “Het is heel mooi om de gele trui te hebben. Maar ja… Ik ben hier om te winnen, als je er zo kort bij bent is het toch teleurstellend”, aldus de kopman van Jumbo-Visma. Hij is overigens de eerste renner sinds 1930 die in de eerste drie Touretappes als tweede eindigt, toen was Alfredo Binda de ongelukkige.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.