Wout van Aert: “Had vandaag niet mijn beste dag”
foto: Cor Vos
zaterdag 2 maart 2019 om 19:11

Wout van Aert: “Had vandaag niet mijn beste dag”

Wout van Aert is er niet in geslaagd een stempel te drukken op Omloop Het Nieuwsblad. De Belg kon in zijn eerste koers voor Jumbo-Visma met de besten mee tot de Muur van Geraardsbergen. Op de kasseien richting de kapel verloor hij de aansluiting. “Ik had vandaag niet mijn beste dag”, zegt hij op de website van de ploeg.

“Maar het was zeker ook niet slecht in mijn eerste wedstrijd van het seizoen”, aldus Van Aert. “Ik kon nog mee sprinten voor een ereplaats. Het is nooit simpel om er meteen te staan in je eerste koers, maar dat ik mee kon met de betere klassieke renners geeft me vertrouwen richting de komende weken. Op de Berendries moest ik passen, maar kon ik nog terug aansluiten.”

“De Muur was er teveel aan. De ploeg reed wel een sterke wedstrijd. We hebben nooit defensief gereden. Dat bewijst dat we een sterke ploeg hebben voor dit werk. Jammer van de val van Mike (Teunissen, red.), anders hadden we met drieën voorin meegezeten.” Van Aert eindigde uiteindelijk als dertiende, op negen seconden van winnaar Zdenek Stybar.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2019 19:57
13e plaats bij de eerste koers is absoluut niet slecht !
Van overtuigd dat er nog (meer en betere) kansen komen.
Succes !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.