Wout van Aert: “Ik kan niet zeggen dat ik de beste in koers was”

Door , zondag 12 november 2017 om 16:27
Wout van Aert: “Ik kan niet zeggen dat ik de beste in koers was”

Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

Wout van Aert erkende na afloop van de Superprestige-cross in Gavere dat hij niet de beste van de dag was. De wereldkampioen begon de slotronde met een halve minuut achterstand op Mathieu van der Poel, maar hij wist te winnen door een lekke band en een mechanisch defect bij de kersvers Europees kampioen. “Ik was niet de sterkste, maar het draait uiteindelijk wel om winnen”, zei Van Aert in het flashinterview.

“Het is jammer dat pech ervoor nodig is, maar ik ben toch wel blij met de overwinning”, aldus de kopman van Crelan-Charles, die in Gavere zijn terugkeer maakte na een rustperiode.

Van Aert kon aan het begin nog mee met Van der Poel, maar moest in de tweede ronde lossen bij de Nederlander. “Hij trok door en toen kon ik niet mee. Daar moest ik van bekomen”, blikt de Belg terug. Hij werd ook nog ingehaald door Toon Aerts, maar ook die kreeg te kampen met een lekke band. “Ik reed comfortabel op de derde plaats. Op den duur pakte ik Toon terug en toen ook Mathieu. Nooit opgeven, dat wordt beloond.”

Van Aert ging zoals gezegd met een halve minuut achterstand de slotronde in. Van der Poel reed toen lek, maar wist met een voorsprong van zeven à acht seconden de materiaalpost te halen. Hierdoor zakte bij Van Aert de moed in de schoenen, “maar toen stond hij bij het water opeens stil en kon ik hem voorbij”, zegt de wereldkampioen, die nog niet weet of hij aanpassingen doet in zijn programma, nu hij aan de leiding staat in het klassement van de Superprestige.

Dit artikel delen:

12 Reacties

TykkeThor 12 november 2017 om 16:29

Niet zo bescheiden Wout. Je hebt het tenslotte zelf afgedwongen.

Emergo 12 november 2017 om 16:34

@TykkeThor Hahahahaha…………..

Fast Freddy 12 november 2017 om 16:35

@tt Hij werd regulier op de wielen gepeerd, kun je moeilijk stellen dat de beste heeft gewonnen. Uiteindelijk blijft het een overwinning en daar mag hij blij mee zijn.

Javier 12 november 2017 om 16:36

Geeft wel keurig toe dat hij niet de sterkste was en niet mee kon.

Andreotti 12 november 2017 om 16:48

Hij wordt beloond voor het niet opgeven, dat is inderdaad zijn verdienste en ook terecht. Maar kom nou niet met de opmerking dat hij het heeft afgedwongen, want dat is onzin. Als hij steeds op 5 sec had lopen drukken, wellicht. Maar niet als je op meer dan een halve minuut rijdt…….

mark vv 12 november 2017 om 16:53

Yes gewonnen! Tijd voor ‘ qualitiy time’!

Mwielerfan 12 november 2017 om 18:54

We moeten denk ik wel toegeven dat de afgelopen jaren mvdp nog wel eens het kopje erbij neer liet na een achterstand. Het is wel zijn verdienste dat hij degene is die kan profiteren van alle pech.

DeGroteMolen 12 november 2017 om 19:18

De Bandenprins strikes again.

winningmood 12 november 2017 om 20:50

Met deze overwinning bevestigd Wout zijn titel: wereldkampioen mazzelpik.

Schollekop 12 november 2017 om 21:23

Mooi. Gefeliciteerd. Nu is het weer tijd voor quality time.

Doordrijver 12 november 2017 om 23:48

@DeGroteMolen… Die banden vandaag waren standaard :)
En dank maar niet dat Van Aert met alle ideetjes afkomt.

Connor 13 november 2017 om 09:53

Hahaha hij was niet eens de op één na snelste in koers!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.