Wout van Aert: “In de slotkilometer had ik schrik dat ik weer ging vallen”

zaterdag 9 maart 2019 om 16:54

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft enorm af moeten zien om voor het tweede jaar op rij zijn derde plaats in de Strade Bianche veilig te stellen. “Ik ben content”, vertelt de moegestreden Jumbo-Visma-coureur in het flashinterview na afloop. “Ik heb enorm afgezien”, klonk hij. “In de slotkilometer had ik schrik dat ik weer ging vallen zoals vorig jaar.”


 De kopman van Jumbo-Visma was op ongeveer 25 kilometer van de finish weggereden samen met Jakob Fuglsang en Julian Alaphilippe, maar moest op een steile grindstrook al snel lossen, waarna hij in de resterende kilometers alles op alles moest zeggen om zijn derde plaats in de wedstrijd te verdedigen. “Daar baal ik nu wel van, maar waarschijnlijk als ik die ene strook nog overleefde, was ik ook derde geworden.”, vertelt Van Aert over het lossen. “Het was net te steil. Ik was met twee lichtgewichten op pad. Een oneerlijke strijd, eigenlijk.”

Van Aert kwam in de slotkilometer zelfs weer aansluiten bij het leidende duo, maar was toen al kapotgereden. “Ik gaf niet op omdat ik druk voelde langs twee kanten. Achter mijn rug waren de achtervolgers niet ver weg en voor mij zag ik de koplopers constant rijden. Dus ik ben vol blijven rijden. Toen ik weer bij Alaphilippe en Fuglsang kwam, wist ik ook dat ik geen versnelling meer in de benen had. Maar ik heb me op kop gezet om die podiumplaats veilig te stellen. Ik heb mijn derde plek van vorig jaar kunnen bevestigen”, sluit de Belg tevreden af.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Rudie Marien 11 maart 2019 om 14:09

Pracht prestatie Wout !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.