Wout van Aert klopt Mathieu van der Poel in Dendermonde
Van Aert wint in Dendermonde - foto: Cor Vos
JulianDubbeld
zondag 26 december 2021 om 16:09

Wout van Aert klopt Mathieu van der Poel in Dendermonde

Wout van Aert heeft het eerste duel met Mathieu van der Poel in zijn voordeel beslist. De Belg reed zondag in Dendermonde na bijna 35 minuten weg bij Van der Poel, die nog wel tweede werd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor het eerst dit seizoen stonden Tom Pidcock, Mathieu van der Poel en Wout van Aert samen aan de start van een veldrit. Pidcock en Van Aert zagen we dit jaar al samen in Boom en Val di Sole, Van der Poel besloot door een knieblessure wat later aan zijn veldritseizoen te beginnen.

Dat MVDP in Dendermonde terugkwam van een blessure, was niet te zien. De Nederlander schoot er na de start als een pijl vandoor. De inhaalrace vanaf startrij drie was daardoor binnen een mum van tijd voltooid. Het jagen op Toon Aerts, die de beste start kende, kon daarmee beginnen.

Als eerste sloot hij aan bij de kopman van Baloise Trek Lions. Van Aert kon daarna niet uitblijven. Enkele minuten later reden er drie renners vooraan: Aerts, Van der Poel en Van Aert. Andere toppers als Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Pidcock waren in geen velden of wegen te bekennen.

Van der Poel rijdt voor Van Aert – foto: Cor Vos

Aerts past als eerste, Van der Poel daarna
De drie bleven daarna tot 35 minuten in de veldrit bij elkaar. Van Aert had even daarvoor nog een voorsprong van een paar tellen gehad op Aerts en Van der Poel, maar de renner van Jumbo-Visma was (nog) niet bij machte geweest om die voorsprong te verzilveren.  Aerts was daarna de eerste die moest passen.

Ook Van der Poel kreeg het een aantal minuten later weer lastig. Van Aert reed zo voor de tweede keer in de wedstrijd weg bij de wereldkampioen. Met nog drie rondes te gaan was zijn voorsprong zelfs elf seconden. Besliste Van Aert hier de Wereldbekercross in Dendermonde in zijn voordeel?

Vier op vier voor Van Aert
Ja, zo bleek later. Aan de finish koesterde Van Aert een voorsprong van meer dan dertig seconden op zijn rivaal. De Belg behield op deze manier zijn perfecte score dit veldritseizoen: vier op vier.

flag-be Wereldbeker Dendermonde
Uitslag mannen
1. flag-be Wout van Aert
2. flag-nl Mathieu van der Poel
3. flag-be Toon Aerts
4. flag-be Michael Vanthourenhout
5. flag-be Quinten Hermans
6. flag-nl Corne van Kessel
7. flag-be Laurens Sweeck
8. flag-gb Tom Pidcock
9. flag-be Eli Iserbyt
10. flag-nl Lars van der Haar

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.