Wout van Aert knoopt weer aan met overwinning in Bredene
Foto: Photopress.be
zaterdag 29 december 2018 om 15:59

Wout van Aert knoopt weer aan met overwinning in Bredene

Wout van Aert heeft in Bredene zijn eerste televisiecross van het seizoen gewonnen. Dat was al sinds het wereldkampioenschap in februari geleden, intussen won Van Aert alleen nog in Ardooie. Landgenoten Quinten Hermans en Jens Adams mochten mee op het podium.

De afwezigheid van slokop Mathieu van der Poel bood Wout van Aert een unieke kans om vanmiddag in Bredene nog eens uit te pakken. De wereldkampioen kwam op de ultra korte aanloopstrook echter slecht uit de startblokken en moest vanuit vijftiende positie beginnen achtervolgen.

Vooraan deelden eerst Quinten Hermans en dan Daan Soete de lakens uit in de openingsronde. Vooral Soete legde een hoog tempo op, maar kon niet voor afscheiding zorgen. Pas onder impuls van Jens Adams kregen we een kwintet aan de leiding: ook Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch, Hermans en Van Aert hadden hun wagonnetje aangehaakt.

Van Aert wachtte tot iets na halfweg om een eerste keer op kop te komen. Bij de eerste de beste prik die de wereldkampioen uitdeelde, moest de rest al naar adem happen. Van Aert was duidelijk een klasse sterker dan de rest vandaag en ging de slotronde in met een voorsprong van bijna een minuut. Zo behoudt hij zijn ongeslagen status op Bredens grondgebied.

Het podium in de Brico Cross Bredene – foto: PhotoPress.be

Uitslag Brico Cross Bredene 2018
1. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon)
2. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea)
3. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
4. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
5. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777)
6. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing)
7. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea)
8. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Fidea)
9. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
10. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.