Wout van Aert loopt barst in grote teen op
foto: Rudie Ottens (archief)
vrijdag 23 september 2016 om 10:00

Wout van Aert loopt barst in grote teen op

Wout van Aert heeft aan zijn valpartij in Cross Vegas een pijnlijke teen overgehouden. De wereldkampioen liet foto’s maken in het ziekenhuis, waar bleek dat de renner van Crelan-Vastgoedservice een barst in zijn grote teen van zijn linkervoet heeft. Dat meldt de ploeg op haar website.

Waarschijnlijk geen gevolgen
Van Aert kwam in het eerste deel van de cross ten val op de balkjes. Hij stootte allereerst zijn teen, raakte uit balans en viel vervolgens met zijn heup op het volgende balkje. De 22-jarige Belg leek aanvankelijk last te hebben van zijn tuimelpartij, maar rechtte de rug en reed na een inhaalrace als winnaar over de streep. Gevolgen voor de volgende Wereldbeker-manche in Iowa (zaterdag), zijn er volgens ploegleider Jan Verstraeten nauwelijks. “Deze blessure is iets waar je weinig aan kan doen. Het doet alleen veel pijn. Een voordeel is wel dat je ook weinig verkeerd kan doen. Wout zal tijdens het fietsen zelf moeten aanvoelen hoe pijnlijk de teen aanvoelt.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
23 september 2016 10:05
Klinkt gewoon bizar die breuk. Naja beterschap en op naar de races tegen lars en Matthieu
23 september 2016 10:36
Niks forceren, seizoen is amper bezig.
23 september 2016 12:14
Afgezien dat het pijnlijk is, zie ik hem gewoon blijven winnen. Enige gevaar is dat het kan gaan ontsteken en dan kan het wel ten koste gaan van zijn resultaten.
23 september 2016 12:25
Sommige mensen blijven weken weg van het werk met dergelijk letsel... Hij gaat dit week-end een WB cyclo-cross rijden (lopen!)...respect...
23 september 2016 12:41
Dat is geen goed huwelijk van Aert en balkjes, hij was al nooit zo van het springen dat zal nu wel niet veel beter geworden zijn. Dat is trouwens ook het enige wat hem in het veldrijden niet echt ligt nog.
Off topic: ik zou het wel mooi vinden om Sagan de komende winter is in actie te zien in het veldrijden, daar was hij ook niet onverdienstelijk in. Volgens mij ooit 2e of 3e geweest op een wk voor junioren.
23 september 2016 12:42
volgens mij is het allemaal nogal overtrokken, van Aert heeft zijn teen gestoten, nou en? mensen die daar weken voor thuisblijven, het zal wel. en hoe kan een breukje gaan ontsteken trouwens? nog nooit van gehoord.
23 september 2016 12:50
Zal toch niet prettig zijn om mee te rennen.
En doorrijden gaat het herstel ook niet voorspoedigen.
23 september 2016 18:07
Quote:
Polleke - 23 september 2016 om 12:25
Sommige mensen blijven weken weg van het werk met dergelijk letsel

Bij 9 op 10 wordt zo'n breukje vermoedelijk niet eens ontdekt. Hooguit dat ze een week of twee wat lastig lopen. Meer niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.