Wout van Aert loopt meerdere breuken op: geen Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 17:57

Wout van Aert loopt meerdere breuken op: geen Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Wout van Aert heeft meerdere breuken overgehouden aan zijn val in Dwars door Vlaanderen. Dat meldt Visma | Lease a Bike op sociale media. Van Aert zal daardoor niet kunnen deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De Amstel Gold Race zal hij eveneens niet gaan betwisten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert kwam ten val op 67 kilometer van de streep. In de afdaling richting de Kanarieberg ging hij onderuit samen met onder meer Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Biniam Girmay. Het was meteen duidelijk dat de schade groot was bij Van Aert. De Belg was ernstig geschaafd op de rug, lag kermend van de pijn op het asfalt en huilde tranen met tuiten. Hij stapte dan ook uit de wedstrijd en werd afgevoerd naar het ziekenhuis,

Sleutelbeen en ribben
Daar bleek dat hij zijn sleutelbeen en meerdere ribben heeft gebroken. Het is nog onduidelijk hoelang Van Aert precies zal moeten herstellen, laat Visma | Lease a Bike weten, maar hij zal in ieder geval een streep moeten zetten door zijn hoofddoelen: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ook de Amstel Gold Race zal van zijn programma geschrapt worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.