Wout van Aert maakt in Tour of Norway eerste competitiekilometers sinds nare val
Foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2024 om 14:02

Wout van Aert maakt in Tour of Norway eerste competitiekilometers sinds nare val

Wout van Aert staat volgende week aan de start van de Tour of Norway. De Belg van Visma | Lease a Bike zal daar zijn eerste competitiekilometers afwerken sinds zijn pijnlijke valpartij in Dwars door Vlaanderen. Dat bevestigt Visma | Lease a Bike.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert had de Noorse vijfdaagse al langer op het oog. HLN maakte begin mei voor het eerst melding van de ambitie van Van Aert om daar te hernemen. “Zo ver is Wout nog niet dat we nu al die keuze kunnen maken. In het meest gunstige scenario is Noorwegen voor hem haalbaar”, bevestigde Merijn Zeeman ons toen.

Het meest gunstige scenario is dus werkelijkheid geworden. Van Aert staat te popelen om zich weer te mengen in de koers. “Ik kijk ernaar uit om weer een rugnummer op te mogen spelden.”, laat hij weten via de kanalen van de ploeg. “De afgelopen weken heb ik steeds iets meer kunnen trainen, maar dat is nog altijd iets anders dan het rijden van wedstrijden. Daarom is het mijn voornaamste doel om mezelf te testen en te kijken hoe ik het er in een wedstrijd vanaf breng. Zonder verwachtingen.”

Van Aert zit al sinds half april weer op de fiets. De schade die de ex-winnaar van Milaan-San Remo opliep bij zijn val in Dwars door Vlaanderen was dan ook niet min. Van Aert brak er naast zijn sleutelbeen ook zeven ribben en zijn borstbeen, waardoor de overige klassiekers en de Giro d’Italia van zijn programma werden geschrapt. “We doen alles stap voor stap. Dat is in het hele herstelproces ook het beste gebleken”, besluit Van Aert.

De Tour of Norway staat op de planning van 23 tot en met 26 mei. Van Aert zal daar vergezeld worden door Bart Lemmen, Koen Bouwman, Tijmen Graat, Menno Huising en Per Strand Hagenes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.