Wout van Aert maakt verwachtingen ook in eigen land waar

zaterdag 26 september 2015 om 18:35
Wout van Aert maakt verwachtingen ook in eigen land waar

Na zijn knalprestatie in Las Vegas, heeft Wout van Aert de verwachtingen ook in eigen land waargemaakt. In de Grote Prijs van Neerpelt was niemand opgewassen tegen de Kempenaar van Vastgoedservice-Golden Palace, die op twee ronden van het einde zijn beslissende aanval inzette. Zijn landgenoten Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) en Laurens Sweeck (ERA-Murprotec) kwamen nog het dichtst in de buurt.

Achtervolgingskoers Pauwels
De Belgische seizoensopener was er één zonder Belgisch kampioen Klaas Vantornout, die de cross van zondag in Erpe-Mere boven die van Neerpelt verkoos, en de geblesseerde Mathieu van der Poel. Het was dus in de eerste plaats aan Wout van Aert, Kevin Pauwels en Sven Nys om in eigen land het mooie weer te maken. Toch gingen de Nederlanders Corné van Kessel en David van der Poel het snelst van start. Ook Zwitser Julien Taramarcz stak zijn neus al even aan het venster, terwijl de toppers zich nog even wegstaken. Kevin Pauwels kreeg al in de openingsronde af te rekenen met een kettingprobleem en was op achtervolgen aangewezen.

Sweeck wil Van Aert voor zijn
Moeilijk was het voor Pauwels echter niet om terug te komen, omdat niemand echt het initiatief durfde te nemen aan de kop van de wedstrijd. Na een tweetal ronden schoven de broers Sweeck naar voren. Diether liet het gat vallen voor broer Laurens en die laatste nam meteen een twintigtal seconden voorsprong. Wout van Aert zag het gevaar en dichtte met een indrukwekkende versnelling het kloofje, Kevin Pauwels schoof rustig mee in het wiel van de renner van Vastgoedservice-Golden Palace. Achter het drietal kwam de achtervolging nooit helemaal op gang. Sven Nys probeerde het nog wel, maar hij had te maken met materiaalpech.

Van Aert duldt geen tegenstand
En een halve ronde voor het einde had Wout van Aert er genoeg van. Hij plaatste zijn tweede grote versnelling van de dag en zette zijn twee vluchtgenoten sterk onder druk. Dat tempo lag duidelijk te hoog voor Pauwels en Sweeck en niemand twijfelde er dan ook aan dat Van Aert probleemloos naar zijn tweede overwinning van het seizoen zou kunnen rijden. En zo geschiedde… De slotronde werd een recuperatieronde voor Van Aert, die zondag in Erpe-Mere een nieuwe uitdaging voor de wielen krijgt.

Grote Prijs van Neerpelt
1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
2. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
3. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
4. flag-be Tim Merlier (Vastgoedservice-Golden Palace)
5. flag-be Jens Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)
6. flag-ch Julien Taramarcaz (ERA-Murprotec)
7. flag-nl David van der Poel (BKCP-Corendon)
8. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
9. flag-be Diether Sweeck (ERA-Murprotec)
10. flag-be Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace)

Dit artikel delen:

24 Reacties

ValverdeBassoNibali 26 september 2015 om 18:39

Die jongen gaat alle crossen domineren

0
LucasR 26 september 2015 om 18:40

Mathieu is er nog niet bij hè. ;-)

0
dprins128 26 september 2015 om 18:42

Dit is echt een Vlaams feestje en daar blijft het bij. Gefeliciteerd van Aert.

0
HoofdIsVrij 26 september 2015 om 18:48

Door Telenet is het wel veel onaantrekkelijker om veldrijden te volgen.

0
denistel 26 september 2015 om 18:50

ja zo is er weinig te zien van het veldrijden,en snel hopen dat vd poel terug komt.

0
Disarray96 26 september 2015 om 18:51

Het is wel heel vervelend dat er echt geen mogelijkheid is om het te kijken, zelfs als ik extra zou willen betalen. Van Aert gaat wel blijven domineren voorlopig. MvdP heef zolang niet kunnen trainen, dat duurt een tijd voordat die weer op niveau is, vrees ik.

0
Pingdo 26 september 2015 om 18:54

Als MvdP nog een tijdje uitgeschakeld is, kan hij dan nog wel genoeg punten halen? Misschien is het slimmer om even rust te pakken en dan zich focussen op een weg seizoen ;)

0
Disarray96 26 september 2015 om 18:56

Punten waarvoor? UCI-punten zijn niet heel relevant, bovendien staat hij daar nog steeds 4e. De klassementen kan nog steeds, hoewel wereldbeker lastig kan zijn. Als hij de superprestige zou missen volgende week is dat ook wel een probleem. Maar ik zou hem best graag op de weg zien ;-)

0
HoofdIsVrij 26 september 2015 om 18:58

MvdP kan nog voor de superprestige en B-post gaan hè. Anders gewoon het NK en WK en individuele wedstrijden. Maar hij vindt zelf het veld veel leuker dan de weg.

0
Borsje 26 september 2015 om 19:01

Nou, even een update op basis info gisteren. Mathieu laat weten:

‘Trainen zit er nog altijd niet in’, aldus de Nederlander. ‘Een beetje fietsen op de rollen, zonder weerstand, tot meer ben ik voorlopig niet in staat. Mijn rechterknie, die bij mijn val van intussen een maand geleden gehecht moest worden, zorgt niet langer voor hinder. Het is mijn linkerknie die nog altijd zorgen baart.’

Hoewel van der Poel ontstekingsremmers nam om de overbelasting aan die linkerknie te verhelpen, is die nog steeds niet van de baan. ‘Ik liet mij hier intussen behandelen door een specialist’, klinkt het vanuit Spanje. ‘Als er geen beterschap optreedt, kom ik terug naar België voor verder onderzoek. Hoe graag ik dat ook had gewild, ik ben er zaterdag niet bij aan het Dommelhof in Neerpelt.’

0
Purito 26 september 2015 om 19:12

Dat wordt een saai seizoen.

0
pwi016 26 september 2015 om 19:16

gegeven de uitslag lijkt het mij dat veldrijden geen internationale sport zal worden. De belgische overmacht is te groot.

0
dprins128 26 september 2015 om 19:30

En eerlijk, die zonen van van der Poel zijn ook Vlamingen.

0
Dolfy 26 september 2015 om 19:34

@pwi016 opzich wordt er veel aan veldrijden gedaan over de wereld heen. Het is alleen de niveau in België en Nederland, en ookwel Frankrijk zoveel hoger is dat slechts een paar enkelingen daarbuiten mee kunnen op dat niveau en dat vooral omdat ze in het Belgische circuit meedraaien.

En nu dat dit soort veldritten niet internationaal te zien zijn zal het ook geen grote aanwas meer krijgen van sponsors. Het is lastiger om te verkopen als je moet zeggen; maar eenderde van de belangrijke veldritten is alleen maar in te zien in Vlaanderen, zelfs zonder mogelijkheid om 'illegaal' te kijken…

0
klootje kriekeljon 26 september 2015 om 19:48

Edit redactie: Daar is een speciaal plekje voor op het forum

0
JeDaRe 26 september 2015 om 19:49

Belachelijk dat er geen live beelden waren. Iemand beelden van achteraf?

0
Purito 26 september 2015 om 19:53

@klootje
Gaat het wel goed met je? Enorm zwart-wit als je het mij vraagt. Er is kortom geen enkele vorm van nuance meer betreffende dergelijke dopingzaken?

0
HoofdIsVrij 26 september 2015 om 20:01

@Jedare

Bij Sporza op tv was net een samenvatting.

0
tendam 26 september 2015 om 22:51

@dolfy
Laat dat ‘Nederland’ maar weg in je beschouwing, de enige Nederlander die echt op hoog niveau meedraait is Van der Haar. Mathieu van der Poel is een soort Marcel Hirscher van het veldrijden.

0
GeorgPhilippTelevisiemann 27 september 2015 om 00:29

Marcel Hirscher van het veldrijden? Halve Nederlander bedoel je? Qua palmares zal Mathieu wel nog een aantal seizoentjes flink mogen doorfietsen om in de buurt van Marcel te komen.

0
TinusDelft 27 september 2015 om 01:04

Waar is de mondialisering in het veldrijden gebleven? Koersen zijn niet live te bekijken als je niet in België woont. Bedankt Telenet.

0
Jowinho 27 september 2015 om 10:11

Dit is toch geen probleem dat deze koersen niet te bekijken zijn. Deze cross hoort niet bij een klassement en er waren ook bijna geen buitenlanders. Was gewoon een klein Belgisch crossje

0
Dolfy 27 september 2015 om 13:12

@Jowinho Dit geldt echter ook voor een aantal Superprestige wedstrijden, dus wel een klassement die niet meer geheel te volgen is.

Het is dat de UCI zelf sinds een paar jaar de Wereldbeker toont anders goldt het ook daarvoor. Daarnaast nog een paar lossen crossen waar ook Buitenlanders aan de start altijd stonden.

0
tendam 27 september 2015 om 16:48

@georgphilipptelevisiemann (lol hoe kom je erbij)
Natuurlijk bedoel ik qua half Nederlander zijn in een niet-Nederlandse sport.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone