Wout van Aert mag op zoek naar nieuwe ploeg

donderdag 15 november 2018 om 13:31

Wout van Aert - foto: Photopress.be

Goed nieuws voor Wout van Aert. De Internationale WielerUnie UCI geeft de veldritwereldkampioen groen licht om te onderhandelen met een nieuwe werkgever met het oog op volgend voorjaar. Dat meldt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. Als voorwaarde geldt dat de transfer voor 31 december plaatsvindt.


Wout van Aert verbrak in september zijn contract bij Sniper Cycling, de ploeg van teammanager Nick Nuyens. ‘Ontslag wegens dwingende redenen’, klonk het toen. Of die redenen dwingend genoeg waren, daar zal pas in het najaar 2019 over geoordeeld worden in de rechtbank van Mechelen.

Ondertussen zat Van Aert wel ‘gevangen’. Een eenmansploeg oprichten voor het huidige veldritseizoen vormde geen probleem, maar de overstap naar een WorldTourteam waarmee hij volgend voorjaar op de weg aan de slag kan, was minder evident. Daarvoor had Van Aert in principe de toestemming nodig van Sniper Cycling en die kreeg hij niet.

Zijn advocaat diende bij de UCI een verzoek in om Van Aert toch die toestemming te geven, net wegens de dwingende redenen die de wereldkampioen aanwendde in zijn ontslag.

De UCI heeft Van Steenbrugge dus gevolgd in zijn redenering en de weg vrijgemaakt voor Van Aert om te onderhandelen met een nieuw team. Het ligt voor de hand dat dat Team Jumbo wordt. De voorbije zomer werd al duidelijk dat er een overeenkomst was tussen Van Aert en Jumbo voor 2020 (al werd dit door Van Aert nooit officieel bevestigd). De kans dat de transfer met een jaartje wordt vervroegd, lijkt nu wel heel reëel.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Silent Hill 15 november 2018 om 14:52

Het is nu ook niet dat de UCI grote namen veel in de weg legt: Armstrong, Froome, nu van Aert … even handje schudden, eens mooi lachen en in de pocket.
Benieuwd of zoiets ook zou lukken bij pakweg Dieter Vanthourenhout.

Jeff 15 november 2018 om 15:23

Amai, serieus appelen met peren vergelijken wat je doet. Houdt allemaal weinig steek.

Van Aert is vrij om te gaan en staan waar hij wil en dat is niet meer dan normaal. Hij had alle recht om zijn contract te verbreken. De rechter mag nu oordelen of zijn redenen daarvoor al dan niet terecht waren.

horsm 15 november 2018 om 17:22

edit wf: laat trollgedrag achterwege

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.