Wout van Aert ‘moet just niks’ bij rentree: “Hij wil zichzelf testen, maar is nog lang geen honderd procent”
foto: Cor Vos
dinsdag 21 mei 2024 om 13:27

Wout van Aert ‘moet just niks’ bij rentree: “Hij wil zichzelf testen, maar is nog lang geen honderd procent”

Wout van Aert maakt donderdag in de Tour of Norway zijn rentree, een kleine twee maanden nadat hij hard ten val kwam in Dwars door Vlaanderen. De renner van Visma | Lease a Bike brak bij die val zijn sleutelbeen, zeven ribben en zijn borstbeen. Na een lange weg terug zal Van Aert in Noorwegen vooral koershardheid op willen doen, klinkt het vanuit zijn entourage.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een zware revalidatie”, zegt Jef Van den Bosch, zijn manager, in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Wout heeft lang pijn gehad. Met de blessures die hij had, liggen wij in de zetel en vragen we of iemand alsjeblief een koffietje kan brengen, maar hij was dan al het wandelen. Onderschat niet hoeveel zijn lichaam heeft afgezien. Tijdens een van die wandelingen belde Wout me. Hij was een uurtje aan het stappen, ‘maar ik ben doodmoe’, zei hij.”

Door zijn val in Dwars door Vlaanderen moest Van Aert zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix missen. Een grote teleurstelling voor de renner van Visma | Lease a Bike. “Want Wout was écht top”, zegt zijn manager. “Zijn waardes waren zeer, zeer goed.”

Testen in Tour of Norway
Van Aert hield vooral nog lang last van zijn ribben, maar inmiddels is hij helemaal hersteld. In samenspraak met de ploeg werd besloten om in de Tour of Norway terug te keren in het peloton. “Wout vindt het fijn dat hij opnieuw een koers kan rijden”, zegt Sander Kleikers, perschef bij Visma | Lease a Bike, tegen HLN. “Hij wil zichzelf testen, maar hij is nog lang geen honderd procent.”

Bij Visma | Lease a Bike gaan ze er vanuit dat Van Aert zich niet zal mengen in de strijd voor de etappezeges. “Het is een uitspraak die Wout eerder heeft gedaan, maar hij ‘moet just niks’ is weer heel erg van toepassing”, aldus Kleikers. Van den Bosch vult aan: “De laatste anderhalve week gaat het goed vooruit, maar Wout gaat naar Noorwegen om koersritme en koershardheid op te doen. Dat is het.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.