Wout van Aert na derde ritzege: “Klasse lead-out van Mike Teunissen, petje af”

Wout van Aert na derde ritzege: “Klasse lead-out van Mike Teunissen, petje af”

© Cor Vos

zondag 18 juli 2021 om 19:42

Wout van Aert pakte zijn derde ritzege in deze Tour de France, zijn zesde in drie jaar tijd. “De voorbije drie weken waren voor Jumbo-Visma een rollercoaster”, glunderde hij in het flashinterview. “Maar om de Tour met zo’n weekend te eindigen, dat is buiten de verwachtingen.”

In functie van Tokio en met twee ritzeges op zak, had je het rustig aan kunnen doen, suggereerde de interviewer van dienst. “Inderdaad, want ik maak het mezelf nu wel knap lastig”, lachte Van Aert. “Ik heb straks (iets voor middernacht, red) nog een vliegtuig te halen, maar met de podiumceremonie en de bijhorende interviews die me nog te wachten staan, wordt dat niet gemakkelijk.”

“Maar ik heb uiteraard  geen spijt dat ik er voor gegaan ben. Een zege op de Champs Elysées is onbetaalbaar. Dank aan ons kleine teampje en Mike Teunissen, die me perfect afzette, in het bijzonder”, ging Van Aert voort. En Teunissen kreeg nog meer bloemetjes toegeworpen toen Van Aert werd gepolst naar de vernieuwde finish, meer dan 300 meter verder dan de voorbije jaren.

“Dat speelde in ons voordeel. Zo hadden we als kleiner team nog de kans om ná de bocht te komen. Ik zat in het wiel van Mike en daar had ik alle vertrouwen in. Ik moest gewoon dat wiel houden. Wat een world class lead-out van hem. Petje af!”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.