Wout van Aert na tweede seizoenszege: “Winst betekent veel voor me”

zaterdag 29 december 2018 om 16:45
Wout van Aert na tweede seizoenszege: “Winst betekent veel voor me”

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel was het Wout van Aert die de lakens uitdeelde in de Sylvestercross in Bredene. Met een grote voorsprong op nummers twee en drie Quinten Hermans en Jens Adam kwam de wereldkampioen solo over de finish. “Deze winst betekent toch wel veel voor me. Het is lang geleden dat ik gewonnen heb, dus het is plezant om weer eens de handen in de lucht te steken”, vertelt Van Aert in het flashinterview na afloop.

Zaterdag zag het er heel even naar uit dat Van Aerts na zijn eerdere zege in de Kermiscross in Ardooie geen nieuwe zege zou boeken. De wereldkampioen kende namelijk opnieuw een slechte start en kwam ook nog ten val. “Ik zat niet goed met mijn pedaal, dus kende ik een mindere start. Gelukkig was dat niet erg vandaag. Ik maakte ook nog een klein valpartijtje toen Adams doortrok, een kleine slipper, maar er was gelukkig niks aan de hand”, vertelt Van Aert over de openingsfase van de cross.

Van Aert blijft dankzij een nieuwe zege voor het vierde jaar op rij ongeslagen in Bredene, daarmee is hij nu alleen recordhouder. Sven Vanthourenhout was voor de zege van Van Aert gedeeld recordhouder met de wereldkampioen. “Toevallig kreeg ik een briefje van Sven voor de koers, hij had net opgevangen dat ik zijn record kon verbreken en toen heb ik hem uitgelegd dat ik hier nog nooit verloren had”, sluit Van Aert, die met zijn zegegebaar seinde naar de ex-veldrijder, af met een knipoog.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.